Dwars Sessie

Bowerbirds

Dwars Sessie

Bowerbirds

Bowerbirds, paradijsvogels, ontstond in 2006 toen Phil Moore en Beth Tacular totaal geïsoleerd zonder stromend water of elektriciteit in de bossen van North Carolina woonden waar Phil als vogelspotter werkte en hij om de tijd te doden met akoestische gitaar liedjes begon te schrijven. De indie folk van Bowerbirds heeft zowel een verrassend als een vertrouwd element. Vertrouwd is de folk die in hun muziek nergens ingewikkeld of complex klinkt en verrassend is hun effectieve gebruik van simpele middelen, originele arrangementen, catchy melodieën, samenzang en het gebruik van accordeon, viool en grote trom. Opvallend is ook dat in de muziek van Bowerbirds nu eens amper melancholie aanwezig is en dat er constant een soort van lichtelijk euforisch positivisme naar voren komt. Gelukkig wel van het verraderlijke soort.
Dit geldt dan voor de eerste twee albums van Bowerbirds, met het uitkomen van ‘The Clearing’ (cd, Dead Oceans 2012) is duidelijk te horen dat de band beduidend meer richting folkrock is opgeschoven.

Op 19 september 2008 deed Bowerbirds een exclusieve sessie voor Dwars in Studio Desmet en bestond toen uit: Phil Moore zang en akoestische gitaar, Beth Tacular ook zang, accordeon, piano en percussie en Mark Paulson eveneens zang, viool, baspedalen en ook percussie.