Dwars portret

The Drift

Dwars portret

The Drift

In 2002 werd in San Francisco door gitarist Danny Grody de basis gelegd voor de postrockband The Drift. Bijna tien jaar lang werd het geluid van The Drift bepaald door een mix van jazz, dub, Ennio Morricone-achtige gitaarpartijen, rock en vooral karakteristiek trompet spel. Echter met het overlijden begin 2011 van trompettist Jeff Jacobs veranderde het geluid van The Drift drastisch. Uit respect voor hun mede bandlid en vriend Jeff Jacobs kozen Danny Grody, Trevor Montgomery en Rich Douthit ervoor om geen vervanger te zoeken en als trio met een krautrock benadering en strakker geluid verder te gaan.
Dit is duidelijk horen op het derde volwaardige studio album ‘Blue Hour’ (cd, Temporary Residence Ltd. 2011) dat The Drift als een ‘in memoriam’ maakte voor Jeffrey James Jacobs.

In dit portret van de Californische postrock band The Drift, een uitgebreid interview met oprichter Danny Grody en exclusieve sessie- opnamen die werden gemaakt op 17 november 2011 in Studio Desmet. The Drift bestond toen uit gitarist Danny Grody, bassist Trevor Montgomery en drummer Rich Douthit.