Plots

Akte 1: Droomman

Plots

Akte 1: Droomman

Ton Plekkenpol wordt elke nacht getergd door een terugkerende droom. Hij droomt dat hij in een bootje vaart op een rivier, waar hij gedwongen is tot niets doen, elke nacht opnieuw. De droom drijft Ton tot waanzin: elke nacht weer op dat stomme bootje, dag in, dag uit, maandenlang.

Omdat niemand Ton kan helpen, is hij gedwongen zich te verzoenen met zijn droom. Op den duur gaat hij zelfs naar zijn bootje verlangen. En dan ziet hij een foto van iemand die hij direct herkent: de man die in zijn droom staat te zwaaien aan de oever van de rivier.

Dit verhaal, gemaakt door Prosper de Roos, is opgedragen aan Ton Plekkenpol, die eind oktober onverwacht in zijn slaap is overleden.

Plots is een programma met onwaarschijnlijke maar ware verhalen rond één thema. Kleine menselijke verhalen die je raken en je aan het denken zetten, waar je mond van openvalt of hardop bij in de lach schiet. Plots is gebaseerd op het Amerikaanse documentaireprogramma This American Life en wordt vervaardigd door de makers van de bekroonde VPRO-serie 1 Minuut. Plots komt tot stand met steun van het Mediafonds.

advertentie