Het Gebouw

Blok 1 : 07.00-09.00 uur

Het Gebouw

Blok 1 : 07.00-09.00 uur

Eerste blok van Het Gebouw van 2 mei 1986, met om:

07.09 uur in rubriek 'Euroburo' belt Rob de Wijk met collega Philippe Scheltema over de ramp met de kerncentrale in Tsjernobyl. Telefonisch vraaggesprek met verslaggever Philippe Scheltema vanuit Tbilisi (Georgië) over de Russische berichtgeving. Scheltema zegt dat er twee doden en 197 gewonden worden gemeld bij een 'ongeval' met een reactor en dat de Russische bevolking naar hem toekomt om te vragen wat er aan de hand is. Hij signaleert grote onrust onder de plaatselijke bevolking over het achterhouden van informatie door de Sovjet autoriteiten. Volgens Scheltema kan het aangekondigde onderzoek door een staatscommissie weken, maanden of zelfs jaren gaan duren.
07.18 uur telefonisch interview van Ronald van den Boogaard met de voorzitter de heer Melissen [spelling onzeker] van het Erasmus bejaardenhuis in Zaandam over het uitbrengen van een stemadvies voor de komende Tweede Kamerverkiezingen op 21 mei.
07.26 uur memo door Cor Galis.
07.38 uur Ronald van den Boogaard in gesprek met de heer Vedder [spelling onzeker] over een advertentie van de KLM in de VPRO-gids.
Een telefonische bijdrage van de voorzitter van de VPRO Michel Jager.
07.48 uur in rubriek 'Euroburo' een telefonisch interview van Rob de Wijk met polemoloog Leon Wecke over de effecten van de ramp bij de kerncentrale van Tsjernobyl op de geloofwaardigheid van president Michail Gorbatsjov.
08.15 uur in rubriek 'NL Forum' discussieert het panel van Paul Brill en André Roelofs o.l.v. Djoeke Veeninga met gast Metzemaekers [spelling onzeker] over de ramp met de kerncentrale in Tsjernobyl en over de westerse economische topconferentie die van 4 tot en met 6 mei in de Japanse hoofdstad Tokio wordt gehouden.
08.48 uur memo door Cor Galis.
08.51 uur reportage van Jan Chris de Boer over een gediscrimineerde Turk in Groningen.

Onderbroken door Ster-Nieuws-Ster.
Tijden bij benadering.
Programma niet afgeluisterd. Beschrijving is gemaakt op basis van programmagegevens.

advertentie