Het Gebouw

Blok 1 : 13.30-15.00 uur

Het Gebouw

Blok 1 : 13.30-15.00 uur

Eerste blok van Het Gebouw van 6 mei 1986, met om:

13.35 uur Ronald van den Boogaard en Ger Jochems gaan in op de zaak Hans Kok, de kraker die vorig jaar eind oktober op 23-jarige leeftijd overleed onder onopgehelderde omstandigheden in een Amsterdamse politiecel. Aanleiding is dat de Amsterdamse rechtbank vandaag Radio STAD in een kort geding heeft verboden een vertrouwelijke bandopname met gesprekken tussen vertrouwensarts Han Schumacher en agenten van het hoofdbureau uit te zenden. Het Gebouw neemt echter de openbaarmaking direct daarop voor zijn rekening en komt met een samenvatting van de gesprekken van vertrouwensarts Schumacher met twee politieagenten van het hoofdbureau over de zorgelijke gezondheidssituatie van Hans Kok op 24 en 25 oktober 1985.
14.23 uur rubriek 'De Afloop' waarin oude kwesties weer onder de loep worden genomen, ditmaal een reportage over de gemeente Tubbergen in Overijssel.
14.40 uur in rubriek 'NL Buitenland' een reportage van Godfried van Run over Iraanse politieke vluchtelingen die weer terug zijn in Nederland na eerdere uitwijzing.

Onderbroken door Ster-Nieuws-Ster.
Tijden bij benadering.
Programma niet afgeluisterd. Beschrijving is gemaakt op basis van programmagegevens.

advertentie