Het Gebouw

Blok 1 : 07.00-09.00 uur

Het Gebouw

Blok 1 : 07.00-09.00 uur

Eerste blok van Het Gebouw van 16 mei 1986, met om:

07.12 uur Max Sipkes ondervraagt reizigers over de acties bij de Nederlandse Spoorwegen en Henk van Hoorn telefoneert met het actiecentrum in Utrecht.
07.35 uur telefonisch interview van Ger Jochems met Henk Kersting, de advocaat van de familie van kraker Hans Kok die in een Amsterdamse politiecel overleed. Kersting legt uit welke juridische stappen de familie kan ondernemen.
07.48 uur in rubriek 'Euroburo' behandelen Philippe Scheltema en Rob de Wijk het onderwerp terrorisme. Vervolgens bespreken zij met Ruslanddeskundige André Gerrrits hoe president Michail Gorbatsjov omgaat met de berichtgeving rondom de ramp met de kerncentrale in Tsjernobyl.
08.14 uur in rubriek 'NL Forum' discussieert het panel van Cees van Sweeden, André Roelofs en Rob de Wijk o.l.v. Ronald van den Boogaard over chemische wapens met CDA-defensiespecialist Ton Frinking. Vervolgens bespreekt het panel de politieke situatie in Chili met gast Jan de Kievid, coördinator van het Chili Komitee Nederland.
08.47 uur telefonisch interview van Henk van Hoorn met hoogleraar radiobiologie aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam D.W. van Bekkum over de gevaren van blootstelling aan radioactieve straling.

Onderbroken door Ster-Nieuws-Ster.
Tijden bij benadering.
Programma niet afgeluisterd. Beschrijving is gemaakt op basis van programmagegevens.