Het Gebouw

Blok 1 : 07.00-09.00 uur

Het Gebouw

Blok 1 : 07.00-09.00 uur

Eerste blok van Het Gebouw van 30 mei 1986, met om:

07.09 uur in rubriek 'NL Buitenland' een korte reportage over de vraag hoe het nu verder moet met Afrika.
07.15 uur reportage van Max Sipkes over vakantiewerk en jongeren. Aansluitend een interview met Harry Crielaars van jongerenwerk FNV.
07.25 uur memo door Cor Galis.
07.34 uur telefonisch interview van Henk van Hoorn met chirurg H.J. van der Reijden over de bezuinigingen in de gezondheidszorg.
07.44 uur in rubriek 'Euroburo' bespreken Philippe Scheltema en Rob de Wijk het SALT-2 verdrag. De West-Europese NAVO-landen zijn in het algemeen van oordeel dat SALT-2, het tweede Sovjet-Amerikaanse verdrag, beperking van de strategische bewapening in stand moet worden gehouden. Het tweede gespreksonderwerp gaat over de zwarte economie.
07.54 uur in rubriek 'NL Buitenland' een korte reportage over de vraag hoe het nu verder moet met Afrika. (Lolle Nauta) Nederlandse filosoof en partij-ideoloog van de PvdA
08.14 uur in rubriek 'NL Buitenland' een korte reportage over de vraag hoe het nu verder moet met Afrika. (CDA-Tweede Kamerlid Harry Aarts)
08.19 uur in rubriek 'NL Forum' discussieert het panel van Kees Schaepman en Jaap van Ginneken o.l.v. Ronald van den Boogaard met gast Lidwien Michiels, medewerkster van Pax Christi over een vredesambassade in Nicaragua en met de tweede gast journalist Philip Freriks over Frankrijk.
08.49 uur memo door Cor Galis.
08.54 uur in rubriek 'NL Buitenland' een korte reportage over de vraag hoe het nu verder moet met Afrika.

Onderbroken door Ster-Nieuws-Ster.
Tijden bij benadering
Programma niet afgeluisterd. Beschrijving is gemaakt op basis van programmagegevens.