2doc: Point and Shoot (promo)

2doc: Point and Shoot (promo)

Matthew Van Dyk lijkt op het eerste gezicht een verlegen jongen uit Baltimore. Hij is beschermd opgegroeid en heeft last van een dwang neurose. Hij is wel de laatste persoon waarvan je zou verwachten dat hij belandt in de frontlinie van de revolutie in Libië in 2011.
Nadat Matthew zijn middelbare school heeft afgemaakt, besluit hij zijn land te verlaten om eindelijk eens een man te worden. Hij koopt een motor en een camera en vertrekt.
Hij zwerft op zijn motor door Noord Amerika , Afghanistan en blijft een poos in Irak als journalist. Daarna komt hij in Libië terecht. Daar raakt hij bevriend met een groep jonge mannen die zijn leven totaal verandert. Terug in Amerika hoort hij dat er een burgeroorlog in Libië is en hij besluit meteen via Egypte terug te keren naar Libië.
Matthew raakt betrokken bij gewapend verzet tegen Gaddafi Raakt gewond, wordt opgepakt en verdwijnt 5 maanden in gevangenis in isolement..Als hij vrij komt willen moeder en vriendin willen dat hij mee terug gaat naar huis, maar hij besluit met zijn libische vriend mee te gaan vechten.

advertentie