Detroit Detour

Hoofdstuk 1 - Detroit Disneyland, de schoonheid van het kapotte

Detroit Detour

Hoofdstuk 1 - Detroit Disneyland, de schoonheid van het kapotte

Detroit, ooit dé stad van de Amerikaanse auto-industrie, nu een omweg die niemand wil nemen. Detroit is een spookstad geworden, berucht door brandstichting en misdaadcijfers. Maar er lijkt iets te veranderen. Er zijn mensen die koppig vasthouden aan de schoonheid van het kapotte en doelbewust kunst inzetten om Detroit te verbeteren.

Katharina Smets dwaalt alleen rond. Op zoek naar hoe gewone Detroitenaren omgaan met de failliete stad. Soms heeft ze pech, want de dingen zijn niet altijd wat ze lijken. En soms ontdekt ze schoonheid op de meest onverwachte plekken.

Hoofdstuk 1 - Detroit Disneyland, de schoonheid van het kapotte.

Detroit is groot geworden door de auto-industrie. Die industrie is nu weggetrokken naar waar het goedkoper is, en nu blijft er niet veel meer over van het roemrijke verleden, behalve lege spoorlijnen, vervallen fabrieken en uitgestrekte betonnen terreinen. De mensen die blijven zijn zij die willen blijven, die schoonheid zien in het kapotte. Dmytro bijvoorbeeld, is een oude fabriekswerker die nu zin geeft aan zijn leven door met afval zijn eigen wereld te bouwen.

Auteur en montage: Katharina Smets.
Muziek en sounddesign: Inne Eysermans.
Redactie: Joyce De Badts.

'Detroit Detour' werd mogelijk gemaakt door het Mediafonds, vanuit de regeling Open woorden.