Logos festival 2015

Theater van de voordracht

Logos festival 2015

Theater van de voordracht

Woord.nl is ook in 2015 weer partner van het jaarlijkse Logos Festival, een festival dat het woord eert in al zijn verschijningsvormen met een programma vol theater, filosofie, workshops, film, muziek, poëzie en literatuur, In debatcentrum De Balie en jeugdtheater de Krakeling in Amsterdam.

Wat maakt een voordracht historisch? Wat is het geheim achter de succesvolle toespraak? InTheater van de Voordracht gaan drie theatermakers op zoek naar het geheim van de ultieme politieke redevoering. Zij schrijven ieder een toespraak voor een politicus.

Waar politici zich vaak laten dicteren door de waan van de dag en de tijd ontbreekt voor het zorgvuldig componeren van de tekst en het vormgeven van de boodschap, vragen wij deze theatermakers ritme en stijl aan te brengen en een overtuigende redevoering te schrijven. Waar schuilt volgens hen de kracht van een toespraak? En hoe zorg je ervoor dat de boodschap aankomt bij de toeschouwer?

Theatermaker Ilay den Boer zal een tekst schrijven voor Ahmed Marcouch (PvdA-kamerlid), schrijfster en theatermaker Marjolijn van Heemstra voor Carola Schouten (ChristenUnie-kamerlid) en toneelschrijver Bo Tarenskeen voor Ronald van Raak (SP-kamerlid).

Theater van de voordracht werd gemodereerd worden door Katinka Baehr.

advertentie