Aaron Parks @ Bimhuis

Concert 30 april 2017 set 1

Aaron Parks @ Bimhuis

Concert 30 april 2017 set 1

30 april 2017, International Jazz Day, in het Bimhuis: pianist Aaron Parks presenteert zijn nieuwe ECM-album Find the Way, met contrabassist Ben Street en meesterdrummer Billy Hart (o.a. Miles Davis).

In zijn ruimtelijke, uitdagende muziek toont Aaron Parks zich schatplichtig aan grote voorbeelden als Bela Bartók, Paul Bley en Keith Jarrett. Daarbij deinst de Amerikaanse pianist ook niet terug voor invloeden uit bijvoorbeeld filmmuziek of vocale jazz. Het titelnummer van zijn nieuwe album Find the Way, uitgebracht op ECM, ontdekte hij op een album van Rosemary Clooney en Nelson Riddle. Andere inspiratiebronnen waren Shirley Horn en Alice Coltrane. Parks treedt op met zijn akoestische trio met contrabassist Ben Street en drummer Billy Hart, bekend uit de bands van o.a. Miles Davis, Wes Montgomery en Herbie Hancock.

Aaron Parks speelde al meerdere keren voor een uitverkocht Bimhuis in de band James Farm met Joshua Redman. De in New York gevestigde pianist maakte naam in de band van Terence Blanchard en als sideman bij o.a. Christian Scott, Gretchen Parlato en Kurt Rosenwinkel.

International Jazz Day op 30 april benadrukt de positieve grondslag van jazz, als kunstvorm die wederzijds begrip en interculturele samenwerking bevordert. International Jazz Day wordt gevierd in 200 landen. De organisatie is in handen van jazzpianist/componist Herbie Hancock en Irina Bokova, directeur van UNESCO. Het Bimhuis doet mee en presenteert een concert van het Aaron Parks Trio.


set A

1. Isle of everything
9'15"

2. Unravel
gaat over in
3. Conception (George Shearing)
16'17"

4. To Melchiades

5. titel n.b.