Chalo Correia (Angola)

Live @ Afrika Festival 2017

Chalo Correia (Angola)

Live @ Afrika Festival 2017

OPname Afrika Festival Hertme 2017

Chalo Correia (Angola)

Chalo Correia is een getalenteerde singer-songwriter geboren in 1968 in Luanda. Hij bracht zijn vroege jeugd door tijdens de meest onstuimige muziekperiode van Angola, de 70-er jaren. Gedurende die tijd ontmoette hij muzikanten uit revolutionaire bands als Os Merengues en Os Kiezos, wat grote invloed zou hebben op zijn toekomstige muziekstijl.

Hij verhuisde naar Portugal in het begin van de jaren '90, waar hij zich fanatiek inzette voor de verspreiding van de Angolese muziekwortels in Europa en Brazilië. Chalo beschouwt het als zijn uitdaging om de Angolese muziek te vernieuwen zonder haar wortels te veronachtzamen.

Zijn debuut album, uitgebracht in juni 2015, heet 'Kudihohola', wat betekent 'herstellen van een kater' of 'herstart'. Op deze manier brengt Chalo een herstart tot stand door de oude ritmes van Angola te herzien.

Chalo brengt de explosieve geluiden van de traditionele stijlen 'semba' en 'rebita' met zijn eigentijdse visie; hij blijft in contact met de moderne urban-afro-muziekscene in Lissabon. Zijn teksten worden beïnvloed door herinneringen aan zijn leven in Angola en zijn ervaringen in de multiculturele omgeving van Lissabon. Chalo is de grote belofte van een nieuwe generatie van de Angolese musici.

Chalo Correia - zang, akoestische gitaar, mondharmonica
Galiano Neto - percussie
Mick Trovoada - percussie
Nandocas - basgitaar
João Mouro - elektrische gitaar