Trio da Kali

Live @ Afrika Festival 2017

Trio da Kali

Live @ Afrika Festival 2017

Opname van het Afrika Festival Hertme, 2 juli 2017

Trio Da Kali laat zien dat de Mandé griot cultuur van het zuiden van Mali springlevend is. De drie zijn vertegenwoordigers van de volgende generatie van deze eeuwenoude traditie van erfelijke muzikale ambachtslieden, verhalenvertellers, nieuwsvergaarders en geschiedenisbewaarders.

De sublieme soul-stem van het trio is die van Hawa Kassé Mady, dochter van de Malinese muzikale grootheid Kassé Mady Diabaté (op AF Hertme in 2015), de diepe funky klanken van Afrika's oudste snaarinstrument komen van de bas-ngoni van Mamadou Kouyaté, zoon van de wereldberoemde ngoni-meester Bassekou Kouyaté (op AF Hertme in 2007 en 2013). Het trio wordt geleid door Mali's belangrijkste balafon-speler, Lassana Diabaté.

Het trio werd oorspronkelijk samengesteld voor een eenmalig samenwerkingsproject met Kronos Quartet. Het besloot zelfstandig door te gaan gegaan en trad inmiddels in een aantal van 's werelds meest prestigieuze zalen op. Het is klassieke traditionele muziek doordrenkt van geschiedenis met een hedendaagse vitaliteit en virtuositeit.

Lassana Diabaté balafon
Hawa Kassé Mady Diabaté zang
Mamadou Kouyaté bas-ngoni