Weet jij hoeveel Alice in Wonderland verfilmingen er zijn? Ik weet het ook niet precies. Ik denk zo rond de veertig, inclusief tv-series en theaterregistraties. Zou het niet leuk zijn om alle films tegelijk in één video te zien? 

Laat ik dat nou gedaan hebben. In mijn vijf minuten durende film Alice Down The Rabbit Hole zijn alle filmische adaptaties van het beroemde sprookje van Lewis Carroll op één scherm te zien. En geloof het of niet: het verhaal is prima te volgen door uitgelichte scènes.

 

Nou moet ik eerlijk bekennen dat het niet álle verfilmingen zijn. Het zijn er slechts 33. Maar dat komt doordat simpelweg niet alles te vinden is én ik niet op zoek was naar het vervolg, Alice Through the Looking Glass

 

In mijn mash-up volgen we Alice die op haar beurt het konijn achterna rent het konijnenhol in. Hier komt ze terecht in de kamer met vele deuren, inclusief die ene kleine... Ze drinkt en krimpt en eet en groeit, huilt een zee van tranen en vindt een uitweg. De epische muziek is gemaakt door Berend Dubbe van het filmmuziekbedrijf Shiverville.

 

En mocht je na het zien van deze film zin hebben in meer: in de Kunsthal Rotterdam vindt vanaf 27 juni een grootse tentoonstelling plaats over Alice in Wonderland.