Hoe 252 kunstenaarsvrienden het leven van John Riegert redden.

De Amerikaanse kunstenaar John Riegert weet niet beter dan dat hij worstelt met depressie. Een paar jaar terug zat hij zelfs in zo'n diep dal, dat hij probeerde zelfmoord te plegen. Hij lag vier dagen in een coma, kwam eruit, maar was niet meer dezelfde. Hij stopte met kunst maken en trok zich terug in zijn huis.

 

Vriend en grafisch ontwerper Brett Yasko zag het met lede ogen toe en wist dat hij iets moest doen. Al langer speelde hij met het idee om een tentoonstelling op te zetten rond één onderwerp, waarop talloze kunstenaars zich uit konden leven. Dat onderwerp was nu duidelijk: zijn goede vriend John.

 

Brett nodigde ruim 400 kunstenaars uit om John te portretteren. 252 zegden toe. In de korte documentaire The John Show zie je hoe John langs een veelvoud van die kunstenaars reist om zich te laten vereeuwigen en zo het plezier terugvindt in de kunst. En passant krijg je natuurlijk ook inzicht in zijn worstelingen, waar hij open over vertelt – en valt er veel te lachen, want John blijkt een heel warme persoonlijkheid.

 

Een prachtig portret van een portrettenserie dus: kijken doe je via de link hieronder.