Babyblokkers

Redactie #2

Je wil seks, maar geen baby's. Hoe doe je dat als er steeds meer verhalen de ronde doen dat de pil en andere anticonceptiemiddelen slecht voor je zijn? In de serie Babyblokkers onderzoekt Trees hoe het ervoor staat met anticonceptie, voor vrouwen én mannen.

Tessa factcheckte voor deze redactie onder andere het verhaal over steeds vrouwelijker wordende vissen. Dat zou komen door de hormonen van anticonceptie die in het water terechtkomen. Hier lees je het onderzoek van de Universiteit van Exeter ernaar.

In de standaard van het Nederlands Huisartsen Genootschap kun je meer vinden over de stopweek:

"Wanneer de vrouw dat wenst of als er klachten zijn tijdens de stopweek, zoals veel bloedverlies, hoofdpijn of buikpijn kan de methode ook doorgebruikt worden (dus geen stopweek). Adviseer een stopweek in te lassen wanneer er doorbraakbloedingen (zonder onderliggende oorzaak) optreden. Langetermijneffecten van het doorslikken zijn niet bekend."

Download de app

Trees is een journalistieke zoektocht, waarbij journalisten Meike, Volkan en Tessa met jou uitzoeken wat jij wilt weten. Reageer op de vragen en verhalen van de makers en draag actief bij aan lopende onderzoeken via de app. Trees luistert naar je.Get it on Google Play