Opgebrand

Booming business

Je hebt een burn-out en dan? Bij wie klop je aan voor hulp? Meike onderzoekt de burn-out-industrie.

Meike spreekt met Esra over haar burn-out. Esra vertelt dat ze alles probeerde om weer beter te worden. Meike moet daardoor denken aan een documentaire gemaakt door Britta Hosman. In deze film vertelt een vrouw met een burn-out dat ze zelfs rondjes rond haar huis zou rennen in een clownspak als iemand haar zou zeggen dat dat helpt tegen een burn-out. Meike onderzoekt de groeiende industrie rond de wereld van de burn-out.

Hoe ziet die wereld van de burn-outhulpverlening er eigenlijk uit? Zijn al die verschillende burn-outtherapeuten wel bevoegd om zieke mensen te helpen?

Met: Marcel en Marloes (Burn-out-herstelcentrum), Wim Groot (hoogleraar gezondheidseconomie), Carien Karsten (burn-out-coach), Erik de Haan (coachingsdeskundige) en Esra (die ninja werd om uit haar burn-out te komen).

En als je nieuwsgierig bent geworden naar de vrouw en het clownspak, kijk dan hier de documentaire De burn-out-industrie:

'De Burn-out-industrie is een film over de zin en de onzin van burn-out en de groeiende industrie rondom deze ziekte.'

Download de app

Trees is een journalistieke zoektocht, waarbij journalisten Meike, Volkan en Tessa met jou uitzoeken wat jij wilt weten. Reageer op de vragen en verhalen van de makers en draag actief bij aan lopende onderzoeken via de app. Trees luistert naar je.Get it on Google Play