Opgebrand

Opgebrand en opgelicht?

Het zal je maar overkomen: je zoekt hulp om van je burn-out af te komen, denkt alles fijn vergoed te krijgen maar dan krijg je ineens toch een flinke rekening.

Meike kwam een organisatie, Vitalis GGZ, op het spoor met een bijzondere manier van werken. Ze kregen het voor elkaar om burn-outzorg in een 'verzekerd jasje' te stoppen. Terwijl hulpverlening voor burn-out juist niet vergoed wordt door de basisverzekering. Maar Vitalis GGZ krijgt het toch voor elkaar door het onder dagbesteding te scharen. Dat lukt ze in eerste instantie omdat dagbesteding zo vaag geformuleerd wordt door de verantwoordelijke instanties. Zie hiernaast.

Met: Caroline Ligtenberg (yogadocent, gedupeerde Vitalis GGZ), Wim Groot (hoogleraar gezondheidseconomie) en de Nederlandse Zorgautoriteit.

Vitalis GGZ

Tijdens haar onderzoek belandde Meike al snel in een wirwar aan bedrijven. Want de betreffende zorgverlener, Vitalis GGZ, blijkt niet te vinden in de Kamer van Koophandel maar in de zoektocht komen ineens wel een heleboel andere bedrijven boven drijven.

Om een overzicht te krijgen van alle stichtingen, BV’tjes en de connecties daartussen, is Meike gaan knutselen.

En een beetje verder ingezoomd

Download de app

Trees is een journalistieke zoektocht, waarbij journalisten Meike, Volkan en Tessa met jou uitzoeken wat jij wilt weten. Reageer op de vragen en verhalen van de makers en draag actief bij aan lopende onderzoeken via de app. Trees luistert naar je.Get it on Google Play