klik op de afbeelding om het filmpje te starten

Bedankt, namens de vpro

klik op de afbeelding om het filmpje te starten

Bedankt, namens de vpro

U liet ons weer ’t hele jaar stralen.

Nu het jaar ten einde loopt, wil ik u bedanken voor uw steun aan de VPRO. U geeft ons vleugels en daarmee komen wij tot grotere hoogte. Onze hoogtepunten uit 2018 beleeft u in het filmpje op deze pagina.

Mede dankzij u zijn we tot veel meer in staat
We maken meer waar dan op basis van alleen onze subsidie mogelijk is. Uw bijdrage investeren we onder meer in veelbelovend talent en originele concepten. Zondag met Lubach had bijvoorbeeld nooit het scherm gehaald zonder geld van onze leden en donateurs. De pilot waarmee we de netcoördinator overtuigden, werd gefinancierd uit de verenigingspot. Maar we steken ook geld in extra tijd voor gedegen research en sublieme montage. Dat ziet u terug in onze programma’s. Zo VPRO.

Ook in 2019 willen we de hemel bestormen met programma’s die u liever ziet. Met uw steun blijven we het hele jaar door stralen. Alvast dank daarvoor.

Ik wens u een prachtig nieuwjaar.

Lennart van der Meulen
directeur VPRO

Maak u op voor een flinke dosis blikverruiming. Met vertrouwde reisseries en satire, maar ook veel nieuwe programma's, zoals De Nationale Zwelgavond, Stuk en De wilde ruimte.

Bekijk meer →

dankzij u konden we dit in 2018 maken

In de reisserie Door het hart van China van fotograaf en Chinakenner Ruben Terlou en regisseur Maaik Krijgsman reizen we in zeven afleveringen van het uiterste Noorden naar het zuidelijkste puntje van het land: van de verdroogde steppen van Binnen-Mongolië tot de tropische stranden van Hainan – dwars door het hart van China. De serie laat zien dat China zich op een kantelpunt in de geschiedenis bevindt; de veranderingen in dit immense land voltrekken zich in razend tempo.

Met haar gevoel voor humor én voor taal gaat Paulien Cornelisse in de vierdelige serie Tokidoki op onderzoek in het land van de rijzende zon. Sinds haar vijfde is Paulien gefascineerd door Japan. Tijdens haar studie heeft ze een uitwisseling gedaan met de universiteit van Hiroshima. Elke aflevering van Tokidoki, dat ‘soms’ betekent in het Japans, is opgehangen aan een uniek, haast onvertaalbaar Japans woord.

Vandaag de dag heeft Europa zijn zuidgrens naar de Sahara verlegd, om er migratie en terreur te bestrijden. Hoe denken de bewoners van de Sahara over deze bemoeienis? Hoe ziet hun leven eruit? Wat zijn de onvertelde verhalen en hoe evenwichtig is onze berichtgeving hier over de mensen en landen daar? Sahara is een reisserie van Bram Vermeulen, langs en door de grootste zandwoestijn op aarde. Bram ervaart de hitte, de nieuwe Europese kolonisten en de gevaren van oprukkend jihadisme.

Strandjutten, varen en pingpongen. Tim den Besten doet het allemaal met zijn gasten op een camping op Texel. Ver weg van de grote stad en middenin de natuur. In het derde seizoen van de vrolijke, humoristische en oprechte serie Tims ^ tent ontvangt Tim bijzondere aanstormende talenten voor een goed gesprek op een campingstoeltje, waaronder schrijver Marieke Lucas Rijneveld, presentator Samya Hafsaoui, opiniemaker Anne Fleur Dekker en cabaretier Stefano Keizers.

Drie jaar na de eerste gelauwerde serie van Onze man in Teheran neemt Thomas Erdbrink de kijker in 2018 weer mee door Iran, waar hij al zestien jaar woont, werkt en getrouwd is. Er is het nodige veranderd. Er mogen weer zaken met het land worden gedaan en de gematigde Rohani heeft de verkiezingen gewonnen. Maar achter de schermen woedt een bikkelharde strijd tussen hervormers en religieuze ‘hardliners’. Gewone Iraniërs zijn dit zat. Ze zorgen zelf voor veranderingen.

advertentie