SEPA

SEPA

Wij incasseren uw lidmaatschapsgeld, abonnementsgeld of donatie van uw bankrekening. Voor 1 augustus 2014 passen wij de incassoprocedure aan. Dit zijn wij wettelijk verplicht en heeft voor u verder geen gevolgen. Wij hebben bij bestaande klanten de machtiging omgezet naar een SEPA machtiging (SEPA= Single European Payment Area). U hoeft daar zelf niets voor te doen. Alle relevante informatie over de SEPA-machtiging vindt u op het bankafschrift of de site die u gebruikt voor internetbankieren.

Bij de afschrijving wordt na de aanpassing het mandaatnummer,  het unieke kenmerk van uw machtiging, vermeld. Ook ons incassant-id, NL12VPR320236970000, wordt vanaf die datum vermeld op uw bankafschrift.

Incasso

Bij een nieuwe machtiging sturen we altijd een bevestiging met het bedrag dat wij eenmalig of periodiek gaan incasseren. In die bevestiging melden we ook het mandaatnummer en ons incassant-id.

Hieronder vindt u het maandelijkse incassoschema. Deze data kunnen eventueel tot uiterlijk zes dagen voor de incassodatum door de VPRO worden aangepast.

Donaties -> Rond de 15e van de maand
Lidmaatschappen -> Rond de vierde week van de maand
Abonnementen -> Rond de vierde week van de maand

veelgestelde vragen

Het IBAN van mijn incasso wijzigt, hoe werkt dat?
U kunt via www.overstapservice.nl een wijziging van uw IBAN doorgeven. Daarnaast kunt u het verzoek tot wijziging IBAN ook per post (VPRO Ledenservice, Antwoordnummer 346, 1200 JC Hilversum) per e-mail (ledenservice@vpro.nl) of telefonisch (088-2058888) aan ons melden.

Er is niet geïncasseerd, hoe kan dat?
Indien er niet geïncasseerd is van uw IBAN, hebben wij nog geen geldige SEPA machtiging om te  incasseren. U ontvangt van ons een brief waarin wij u vragen het niet geïncasseerde bedrag aan ons over te maken.

 

Welke gevolgen hebben IBAN en SEPA op mijn bankafschrift?
De afschrijving van uw IBAN is op een aantal punten gewijzigd:

  • onze incassant ID wordt nu vermeld bij de incasso
  • uw machtigingskenmerk, het mandaatnummer, wordt nu vermeld bij de incasso

Wat is jullie incassant ID?
Deze unieke code wordt meegegeven aan de incasso ter herkenning. Dit is voor de VPRO : NL12VPR320236970000

 

Moet ik iets doen met de Europese wijzigingen?
Nee.

  • Uw rekeningnummer is eind 2013 al aangepast naar IBAN.
  • Verder maken wij vooraf aan u bekend welk bedrag wij van uw rekening gaan incasseren (via onze gebruikelijke kanalen) en op welke dag de incasso zal plaatsvinden (via ons incassoschema op deze website).

 

Waar kan ik meer informatie vinden?
Voor uitgebreide en actuele informatie over IBAN en SEPA verwijzen wij u graag door naar www.overopiban.nl en www.sepanl.nl

meer informatie

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met de afdeling Ledenservice van de VPRO op telefoonnummer 088-2058888 of stuur een e-mail.

advertentie