VPRO Vrije Geluiden staat voor muziekavontuur. Met muziek van over de hele wereld van jazz, improvisatie, nieuwe of oude muziek tot klassieke en volksmuziek.

Vrije Geluiden is iedere zaterdag- en zondagavond om 23.00 uur te horen op NPO Radio 4.
Zondagochtend 10.30 uur zie je Vrije Geluiden Sessies op NPO 2 Extra. Daarnaast kun je hier alle oude radio- en tv-uitzendingen vinden.

nu en binnenkort bij Vrije Geluiden

nieuwe sessie-opnamen op NPO 2 Extra

kijk alle afleveringen

Fraaie sessie-opnamen op uiteenlopende locaties in Nederland: het Kröller-Müller Museum op de Hoge Veluwe, het imposante gebouw van Eye aan het IJ in Amsterdam, de Cultuur Haven in Veghel, en nog veel meer.

En niet alleen de locaties zijn prachtig - wat dacht je van de band Altin Gün, celliste Nuala McKenna, zangeres en instrumentalist Noam Vazana, saxofonist Paul van Kemenade... Allemaal topmusici met bijzonder repertoire. Elke zondagochtend om 10.30 uur op NPO 2 Extra, en natuurlijk ook hier op de website te zien en te horen.

nieuwsbrief: blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Vrije Geluiden-nieuwsbrief en krijg elke editie een aantal niet te missen tips om op de hoogte te blijven van de muzikale voorhoede uit de Nederlandse soul-, jazz-, global- en klassieke muziekwereld. Elke maand, zo in jouw mailbox!

luister nu onze podcasts

nieuwe filmmuziek op 4

Elke donderdag een nieuwe aflevering

vrije geluiden op 4

Elke zaterdag & zondag

dido

Luister nu alle afleveringen

vrije geluiden sessies

Vrije Geluiden Sessies zijn sessies waarin artiesten uit binnen- en buitenland in een ongewone setting hun muziek ten gehore brengen.
De Sessies vind je hieronder en op de website van NPO Radio 4.
En elke zondagochtend zie je een Vrije Geluiden Sessie om 10:30 uur op NPO2 EXTRA. 
Ziggo: 222 | KPN: 88 | Telfort: 88 | XS4ALL: 88 | T-Mobile: 381 meer >

vrije geluiden op youtube

Het YouTube-kanaal van Vrije Geluiden is hét YouTube-kanaal voor muziekliefhebbers. Van klassieke muziek tot jazz en wereldmuziek, iedere week verschijnen er op dit kanaal nieuwe nummers van verrassende, inspirerende en talentvolle artiesten.

→ Bezoek ook ons tweede kanaal, met bonusmateriaal en extra interviews

Nieuwe Filmmuziek op 4 meer

Dido en de noodlottigheid van het bestaan