VPRO Vrije Geluiden staat voor muziekavontuur. Met muziek van over de hele wereld van jazz, improvisatie, nieuwe of oude muziek tot klassieke en volksmuziek.

Vrije Geluiden is iedere zaterdag- en zondagavond om 23.00 uur te horen op NPO Radio 4.
Zondagochtend 10.30 uur zie je Vrije Geluiden Sessies op NPO 2 Extra. Daarnaast kun je hier alle oude radio- en tv-uitzendingen vinden.

zomersessies op NPO 2 Extra

Ook in de zomermaanden zijn de Vrije Geluiden Sessies elke zondagochtend te zien op NPO 2 Extra!

We kozen een aantal prachtige sessies uit het afgelopen seizoen uit om nog eens over het voetlicht te brengen: van bandeon-speler Santiago Cimadevilla; verhalen-vertellende zanger Raj Mohan; celliste Nuala McKenna in het Kröller-Müller Museum; muziek uit het Middellandse Zee-gebied door het Mundus Kwartet; Yorán Vroom’s Group of Friends; hobovirtuoos Maripepa Contreras met haar band; jazzpianist Alexander van Popta; en het duo Art'uur, dat zijn Wim van Hasselt en Koen Plaetinck op trompet en slagwerk.

Natuurlijk zijn álle sessies ook hier op de website terug te vinden. Klik op de foto van Santiago Cimadevilla hiernaast en je krijgt het hele overzicht.

nieuwsbrief: blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Vrije Geluiden-nieuwsbrief en krijg elke editie een aantal niet te missen tips om op de hoogte te blijven van de muzikale voorhoede uit de Nederlandse soul-, jazz-, global- en klassieke muziekwereld. Elke maand, zo in jouw mailbox!

luister nu onze podcasts

nieuwe filmmuziek op 4

Elke donderdag een nieuwe aflevering

vrije geluiden op 4

Elke zaterdag & zondag

nooit van gehoord?!

alle afleveringen verschijnen hier

vrije geluiden sessies

Vrije Geluiden Sessies zijn sessies waarin artiesten uit binnen- en buitenland in een ongewone setting hun muziek ten gehore brengen.
De Sessies vind je hieronder en op de website van NPO Radio 4.
En elke zondagochtend zie je een Vrije Geluiden Sessie om 10:30 uur op NPO2 EXTRA. 
Ziggo: 222 | KPN: 88 | Telfort: 88 | XS4ALL: 88 | T-Mobile: 381 meer >

vrije geluiden op youtube

Het YouTube-kanaal van Vrije Geluiden is hét YouTube-kanaal voor muziekliefhebbers. Van klassieke muziek tot jazz en wereldmuziek, iedere week verschijnen er op dit kanaal nieuwe nummers van verrassende, inspirerende en talentvolle artiesten.

→ Bezoek ook ons tweede kanaal, met bonusmateriaal en extra interviews

Nieuwe Filmmuziek op 4 meer

Dido en de noodlottigheid van het bestaan