Vrije Geluiden staat voor muziekavontuur. Met muziek van over de hele wereld van jazz, improvisatie, nieuwe of oude muziek tot klassieke en volksmuziek.

Vrije Geluiden is iedere zaterdag- en zondagavond om 23.00 uur te horen op NPO Klassiek.
Zondagochtend 10.30 uur zie je Vrije Geluiden Sessies op NPO 2 Extra.
En er komen steeds meer Vrije Geluiden podcasts! Daarnaast kun je hier alle oude radio- en tv-uitzendingen vinden.

Vrije Geluiden Sessies op NPO 2 Extra

'Waar woorden eindigen, begint de yoik', vertelt vocalist Marja Mortensson. Ze zingt in de taal van de Zuid-Sami gesproken door zo'n 800 mensen in de wereld. Samen met haar partner Daniel Herskedal, die zijn sporen heeft verdient in de jazz en impro, blijven ze trouw aan de wortels van de oude Sami cultuur, waarin rendieren een centrale rol hebben.

Kijk naar de fraaie opnamen die we maakten op de Music Meeting.
en op YouTube.

De Fredcast - nieuwe podcastserie

In de zesdelige podcastserie Het Verhaal: De Fredcast van VPRO Vrije Geluiden, NPO Klassiek en Splendor Amsterdam gaan Manon Schreurs en Mattijs van de Woerd op zoek naar die ene, geheimzinnige concertbezoeker die om 'meer Schubert' vroeg, en daarna bij alle Schubert-concerten schitterde door afwezigheid... Wat zocht en vond de geheimzinnige, gedistingeerde heer in muziekclubhuis Splendor? Hoe hebben ruim 50 topmusici dat podium in de afgelopen 10 jaar tot zo'n succes weten te maken? En vooral ook: waarom Schubert? Wat is - nog altijd - de kracht van deze tragisch jong gestorven, geniale romantische componist?

Latin Impact - podcastserie met Nina Jurna

In de elfdelige podcastserie Latin impact gaat Nina Jurna op zoek naar de meest indringende songs van Zuid-Amerika. Hoe klinkt het leven op dat continent door in de bossanova of latin jazz, cumbia, reggaeton of salsa en in muziek uit Suriname, Curaçao, of Mexico? Elke aflevering ontleedt Nina, samen met een gast, een nummer uit een van de muziekstijlen en landen en plaatst het in de maatschappelijke en sociaalhistorische context. De achtergrond van het lied kan bijvoorbeeld gaan over de belangrijke rol van vrouwen, de connectie tussen muziek en de strijd om rechtvaardigheid. Muziek als uitlaatklep en toevlucht in het dagelijks leven, of als symbool van een maatschappelijke, culturele en politieke strijd.

luister nu onze podcasts

Het Verhaal: De Fredcast

Splendor, Schubert, en een verdwenen concertbezoeker...

Latin Impact

Nina Jurna: songs van Zuid-Amerika

Improvisatie!

50 jaar BIM, 500 jaar improvisatie

nieuwe filmmuziek

nieuwe scores en soundtracks

Bach. En nu? 24preludia

2x24 hedendaagse pianopreludes

November Music

interviews vóór, tijdens en ná het festival

Vrije Geluiden NPO Klassiek

Elke zaterdag & zondag op de radio

Willem Pijper

over de roemruchte componist Willem Pijper

nooit van gehoord?!

ten onrechte vergeten of verguisd

De componistenkamer

in de werkkamer van een toondichter

Harmoniehof

Unieke driedelige podcast

Vrije Geluiden Sessies

Vrije Geluiden Sessies zijn sessies waarin artiesten uit binnen- en buitenland in een ongewone setting hun muziek ten gehore brengen.
De Sessies vind je hieronder en op de website van NPO Klassiek.
En elke zondagochtend zie je een Vrije Geluiden Sessie om 10:30 uur op NPO2 EXTRA. 
Ziggo: 222 | KPN: 88 | Telfort: 88 | XS4ALL: 88 | T-Mobile: 381 meer >

Vrije Geluiden op YouTube

Het YouTube-kanaal van Vrije Geluiden is hét YouTube-kanaal voor muziekliefhebbers. Van klassieke muziek tot jazz en wereldmuziek, iedere week verschijnen er op dit kanaal nieuwe nummers van verrassende, inspirerende en talentvolle artiesten.

→ Bezoek ook ons tweede kanaal, met bonusmateriaal en extra interviews

nieuwsbrief: blijf op de hoogte

Schrijf je in voor de Vrije Geluiden-nieuwsbrief en krijg elke editie een aantal niet te missen tips om op de hoogte te blijven van de muzikale voorhoede uit de Nederlandse soul-, jazz-, global- en klassieke muziekwereld. Elke maand, zo in jouw mailbox!