programmering op radio en tv

Zaterdag 22 maart

9.00 - 09.50 Nederland 1
De herhaling van vorige week: De Britse singer songwriter Jon Gomm is een YouTube fenomeen door zijn indrukwekkende gitaarspel. De Kameroense zangeres Kareyce Fotso verruilde haar studie biochemie voor artiestenbestaan. Het Prisma Strijktrio neemt de luisteraar mee langs 7 eeuwen strijktriomuziek, oude en nieuwe muziek als vanzelfsprekend naast elkaar.

23.00 - 24.00 Radio 4
Cappella Amsterdam zingt Lamentaties van Ernst Křenek – maar wat is dat voor muziek? Schrijvers en componisten hebben elkaar altijd geïnspireerd, voorbeelden daarvan zijn te horen in Den Haag in literair theater Branoul – en wij laten daar weer een paar voorbeelden van horen. En Tom Klaassen belt met Jeroen Doomernik, trompettist bij VLEK, Brabants gezelschap voor verrassende muziek, die aan de vooravond staan van hun Smoking Gun Tour.

20.00 - 01.00 Radio 6
Geen Vrije Geluiden uitzending, maar Frank Jochemsen presenteert de Zwarte Lijst van Radio 6.

Zondag 23 maart

10.30 - 11.20 Nederland 1
Fluitist Ronald Snijders bracht twintig nieuwe cd’s tegelijk uit, met in totaal 382 niet eerder uitgebrachte tracks in diverse stijlen en bezettingen en een totale speelduur van ruim 22 uur, een dwarsdoorsnede van zijn muzikale leven. In de uitzending speelt hij solo maar ook met een band: Ronald Snijders- fluit, Franklin Caesar - basklarinet, Hilly Grace Ong Alok - zang, Robby Alberga - elektrische gitaar, Randy Winterdal - basgitaar, Olaf Keus- drums.
Diana Jones werd geadopteerd en groeide op in New York. Ze ging op zoek naar haar biologische familie, die “a bunch of hillbillies” bleken te zijn uit Tennessee. Ze maakte zich de muziek eigen die toch al in haar bloed zat.
Vier blazers en een drie man sterke ritmesectie. Dat is de bezetting van Windkracht 7. Deze nieuwe groep onder leiding van Floris van der Vlugt bracht vorige maand het debuutalbum Drifts uit en schopte het direct tot Young VIP.

23.00 - 24.00 Radio 4
In Galerie Modern laat Marjoke Roorda horen welke 20e eeuwse muziek nooit uit haar platenkast mag verdwijnen. Deze week: Jacob ter Veldhuis’ Insomnia. En we tippen concerten met muziek van Karlheinz Stockhausen (Mantra, voor twee piano’s en elektronica), en met muziek voor BassBoxen: door klankkunstenaar Hans Van Koolwijk gebouwde bamboefluiten, tot klinken gebracht door de beweging van twee grote basluidsprekers. Tenslotte aandacht voor een nieuwe muziekvoorstelling door Dyane Donck, Daisy Bell en het Ensemble Gending: nieuwe muziek meets gamelan!

20.00 - 01.00 Radio 6
Geen Vrije Geluiden uitzending, maar Frank Jochemsen presenteert de Zwarte Lijst van Radio 6.