Buiten Spelen in Vrije Geluiden: Oi Va Voi

Buiten Spelen in Vrije Geluiden: Oi Va Voi

Buiten Spelen: Oi Va Voi 0 Refugee
De volledige sessie: https://www.vpro.nl/vrije-geluiden/media~WO_VPRO_15106121~oi-va-voi-vrije-geluiden-buiten-spelen~.html
Zohara Niddam (Vocals), Stephen Levi (Clarinet, Vocals), Josh Breslaw (Drums), David Orchant (Trumpet), Michael Vinaver (Guitar), John Matts (Guitar), Anna Phoebe (Violin), Beth Leondaritis (Bass), Moshik Kop (Drums & Percussion)
Deze week in Vrije Geluiden Buiten Spelen de Londens groep Oi Va Voi. In de muziek verwerkt de band veel Joodse- en Oost Europese invloeden.

In de beginperiode zong KT Tunstall met regelmaat mee met Oi Va Voi. Zij ging solo en scoorde een enorme hit met Suddenly I See in 2005. De huidige zangeres is Zohara Niddam. In november 2018 verscheen het meest recente album Memory Drop. Dit album verscheen na een radiostilte van negen jaar.
Deze sessie werd gefilmd bij culturele vrijhaven De Nijverheid in Utrecht.

Dit fragment is onderdeel van

VPRO Vrije Geluiden

Flamencogitarist Peter Kalb,'El Periquin', is aan het Rotterdams Conservatorium en in Spanje opgeleid. Hij verweeft zijn flamencomuziek met andere stijlen. Flamencodanseres Conchita danst op 'Human Nature'. Zanger-muzikant Mathijs Leeuwis pakte de pedal steel gitaar op om een conceptalbum te maken over 'het fietsen in de Alpen': GALIBIER. En de Duits-Ierse celliste Nuala McKenna was pas acht toen ze haar eerste cellolessen kreeg. Naast de cello speelde ze ook piano.

advertentie