Buiten Spelen: Broeder Dieleman

Buiten Spelen: Broeder Dieleman

De gehele sessie: https://www.vpro.nl/vrije-geluiden/media~WO_VPRO_13096880~broeder-dieleman-vrije-geluiden-buiten-spelen~.html
In Buiten Spelen een live sessie van de poëtische Zeeuws-Vlaamse zanger Broeder Dieleman, op het prozaïsche parkeerdek van het VPRO-gebouw.
Broeder Dieleman heet in het dagelijks leven Tonnie. Hij woont en werkt te Zeeland. En dat zal je weten ook, want tijdens het tokkelen op de banjo zingt hij in dat ronde, zachte dialect van de Zeeuwen. Als singer-songwriter heeft hij al een behoorlijke staat van dienst. Zo toerde hij met Bonnie Prince Billy en maakte hij al een paar platen. Maar geen van die platen was zo ambitieus als zijn nieuwste. Het dubbelalbum ‘Komma’ (mét uitgebreid fotoboek) is een ode aan de natuur in het krekengebied van het Land van Axel in Zeeuws-Vlaanderen.

Dit fragment is onderdeel van

VPRO Vrije Geluiden

Gaan jazz en raga wel samen? Het Ragini Trio uit België bestaat uit Nathan Daems (baritonsax), Marco Bardoscia (bas) en Lander Gyselinck (drums). De band beschouwt deze bezetting als een jazztegenhanger van de klassiek Indische formatie tabla, harmomium en sitar. Zangeres J'Nai Bridges zingt een aria uit 'Girls of the Golden West' en een bekende aria uit Bizets 'Carmen'. Componist Max Knigge schreef op verzoek van celliste Nuala McKenna 'To the lighthouse'. Ze vertellen over hun samenwerking. En in 'Buiten Spelen' een live sessie van de Zeeuws-Vlaamse zanger Broeder Dieleman.