Jan Verstraeten

Jan Verstraeten

Jan Verstraeten - Lead, Joris De Bock - Drums, Koen De Gendt - double bass, Joël Vranken - Harmonium, Vincent Werbrouck - Cello, Jasmien Van Hauthem - viola, Griet Wiame - Violin, Stefaan De Rycke - Violin

De nieuwe EP Cheap Dreams van de Vlaamse beeldend kunstenaar Jan Verstraeten is ontstaan op een kamertje in St Niklaas. Jan werkt altijd aan van alles en nog wat tegelijk en zo ontstond deze plaat in de eerste instantie als soundtrack voor een roadmovie die hij zelf wilde gaan maken. Die film kwam er uiteindelijk niet, maar de plaat wel. Jan verdiende zijn strepen eerder al bij zijn groep Charlie Jones’ Big band. Tegenwoordig bestaat die band niet meer, en doet hij het dus solo. Zijn ervaring als visuele artiest probeert hij bij dit project ook te betrekken.

Dit fragment is onderdeel van

VPRO Vrije Geluiden

Victoria Hanna is een Israëlische zangeres en stemkunstenaar die muziek maakt, gebaseerd op de kabbala. Vlaamse beeldend kunstenaar Jan Verstraeten, ooit van Charlie Jones' Big Band, maakte een soundtrack voor een roadmovie die hij zelf wilde gaan maken. De film kwam er uiteindelijk niet, maar de EP 'Cheap Dreams' wel. Componist en saxofoniste Celia Swart , is niet alleen in de 'klassieke' muziek actief, ze heeft ook een eigen jazzband die 'Swart' heet. Ze schreef composities voor het Residentie Orkest, het Ricciotti Ensemble, het Herz Ensemble, Kluster5, en voor het Nieuw Ensemble. Giovanca vraagt haar en leden van Kluster5 naar hun samenwerking.