Charlie Crooijmans over het concert van Guillaume Perret dat werd opgenomen tijdens de Womex 2013

Charlie Crooijmans over het concert van Guillaume Perret dat werd opgenomen tijdens de Womex 2013

We waren deze avond te gast in een van de bijzonderste muziekclubs van ons land: Splendor in Amsterdam. Initiatief van een vijftigtal musici, die eigenhandig een eigen plek voor rehearsals en concerten bouwden uit een voormalig badhuis in het centrum van de hoofdstad. Het was St. Patrick’s Eve, de avond vóór de nationale feestdag van Ierland, en dat werd in Splendor gevierd met een spannende ontmoeting tussen Ierse en Nederlandse musici: Caoimhín O'Raghallaigh, de fiddler van “The Gloaming", Maarten Ornstein (basklarinet/saxofoon), Oene van Geel (altviool/cajon), Wilmar de Visser (contrabas) & Santiago Cimadevilla (bandoneon). Luister hieronder het concert terug.
Luister ook naar Charlie Crooijmans die het concert van Guillaume Perret kwam toelichten dat werd opgenomen tijdens de Womex 2013 in Wales. 

Dit fragment is onderdeel van

Vrije Geluiden (Radio 6) - 16/3/2014

Een onverbiddelijk live-programma dat de grenzen van de jazz en de wereldmuziek opzoekt, in nauwe samenwerking met Vrije Geluiden TV en Vrije Geluiden Radio 4. Actuele ontwikkelingen in de jazz- en wereldmuziek, met een vaste plek voor concertopnamen en live-uitzendingen van concerten en festivals, naast uitzendingen van tracks van relevante nieuwe uitgaven en belangwekkende archiefopnamen. Presentatie: Aad van Nieuwkerk. We zijn vanavond te gast in een van de bijzonderste muziekclubs van ons land: Splendor in Amsterdam. Initiatief van een vijftigtal musici, die eigenhandig een eigen plek voor rehearsals en concerten bouwden uit een voormalig badhuis in het centrum van de hoofdstad. Het is St. Patrick’s Eve, de avond vóór de nationale feestdag van Ierland, en dat wordt in Splendor gevierd met een spannende ontmoeting tussen Ierse en Nederlandse musici: Caoimhín O'Raghallaigh, de fiddler van “The Gloaming", Maarten Ornstein (basklarinet/saxofoon), Oene van Geel (altviool/cajon), Wilmar de Visser (contrabas) & Santiago Cimadevilla (bandoneon). We horen het tweede deel van de opname van het European Quartet van Jeroen Pek, en natuurlijk komt Charlie Crooijmans het concert van Guillaume Perret toelichten dat werd opgenomen tijdens de Womex 2013 in Wales.  Na middernacht horen we de jazzplaten van Wilfried de Jong. 

advertentie