Ton Koopman over Bach - groene kamer Bachmuseum

groene kamer Bachmuseum

Ton Koopman over Bach - groene kamer Bachmuseum

groene kamer Bachmuseum

Organist, klavecinist, dirigent, groot Bach kenner en interpreet Ton Koopman wordt 70 jaar. Om dit te vieren bezoekt hij samen met Melchior Huurdeman de Bachstad Leipzig.

Ton Koopman en Melchior Huurdeman staan in de groene kamer van het Bachmuseum in Leipzig. Koopman vertelt over Johann Sebastian Bach en zijn vader.

Dit fragment is onderdeel van

VPRO Vrije Geluiden

Organist, klavecinist, dirigent, groot Bach kenner en interpreet Ton Koopman wordt 70 jaar. Om dit te vieren bezoekt hij samen met Melchior Huurdeman de Bachstad Leipzig. De Matthäus-Passion, de Johannes-Passion, het Weihnachtsoratorium en het overgrote deel van al zijn cantates schreef Johann Sebastian Bach onder andere in Leipzig waar hij de belangrijke functie van cantor aan de Thomaskirche bekleedde. In die heilige kerk zal Koopman orgel spelen ondanks een blessure aan zijn vinger, vertelt hij over de resten in het graf, volgt hij de trap naar boven naar de plek waar Bach zijn Matthäus-Passion voor het eerst dirigeerde en sluiten we af in het Bach Archiv waar likkebaardend wordt gekeken naar een aantal handgeschreven partituren van de grootmeester. Presentatie: Melchior Huurdeman

advertentie