Helena Rasker & Simon Lepper (I)

Henry Purcell

Helena Rasker & Simon Lepper (I)

Henry Purcell

Alt Helena Rasker en pianist Simon Lepper met Mad Bess, een compositie van Henry Purcell, gearrangeerd door Benjamin Britten.

De Nederlandse alt Helena Rasker is te gast. Ze komt, naast zingen, ook praten praten over wereldberoemde alten als Kathleen Ferrier, en vooral over het feit dat altstemmen haast wel uitgestorven lijken. Op conservatoria bijvoorbeeld wordt bijna niemand meer bij de alten ingedeeld.

Dit fragment is onderdeel van

VPRO Vrije Geluiden

St. Paul & the Broken Bones is een Amerikaanse soulband, die in september 2014 een succesvol Nederlands debuut maakte op Into The Great Wide Open. Men maakte daar toen al kennis met de charismatische frontman Paul Janeway. In Amerika is David Letterman een van zijn grootste fans. De Nederlandse muzikanten Ernst Reijseger (cello), Harmen Fraanje (piano) en Mola Sylla (Senegalese zang) brachten hun tweede cd 'Count Till Zen' uit met bezwerende muziek op de grenslijnen van jazz, klassiek en wereldmuziek. Helena Rasker is een Nederlandse alt en komt praten over wereldberoemde alten als Kathleen Ferrier, en vooral over het feit dat wonderschone altstemmen haast wel uitgestorven lijken. Op conservatoria bijvoorbeeld wordt bijna niemand meer bij de alten ingedeeld. Ze sluit af met een stuk zang.