Vrije Geluiden op 6

Sam Lee, Tony Allen

Vrije Geluiden op 6

Sam Lee, Tony Allen

Een onverbiddelijk live-programma dat de grenzen van de jazz en de wereldmuziek opzoekt, in nauwe samenwerking met Vrije Geluiden TV en Vrije Geluiden Radio 4. Actuele ontwikkelingen in de jazz- en wereldmuziek, met een vaste plek voor concertopnamen en live-uitzendingen van concerten en festivals, naast uitzendingen van tracks van relevante nieuwe uitgaven en belangwekkende archiefopnamen. Presentatie: Frank Jochemsen.
Rond 21.30 een eerste blokje van de opname die we vorige week maakten in het Utrechtse Rasa; zanger Sam Lee heeft zich de laatste jaren intensief ondergedompeld in de traditionele Britse folk; de Noord-Londense troubadour laat zijn vondsten (daterend uit de dertiende eeuw tot de jaren zestig) herleven.
En tussen alle splinternieuwe releases en oude platenstapels uit Frank's kast door zal rond half elf een concertopname van drummer (en godfather van de afrobeat) Tony Allen te horen zijn. Onlangs kwam zijn prachtplaat 'Film of life' uit, maar Frank heeft had weten te leggen op een Franse radio-opname die begin dit jaar gemaakt is. Tegen middernacht kun je Meer Mingus verwachten, waarna jazzcat met Pork Pie Hat Wilfired de Jong een uurtje tekeer gaat.

advertentie