Vrije geluiden

Vrije geluiden

“Ik ben een stroming op zich”, zegt Guido Belcanto. Weinig artiesten in de Lage Landen zijn zo vaak in kaart gebracht als hij. De koning van het Vlaamse levenslied, de chroniqueur van de gebroken harten, volkszanger, variété-artiest, zwerver, romanticus…
Met zijn curieuze mix van drama, erotiek en zelfspot lanceerde hij zich onmiddellijk als een geheel nieuw type zanger in de Vlaamse muziekwereld, een uniek figuur, met niemand te vergelijken.


Na twee intieme solo-cd’s is er nu het nieuwe album ‘88’ van zijn energieke trio met bassist Boudewijn Lucas en drummer Eric Kooger. Michiel Borstlap vult grote zalen over de hele wereld met piano-georiënteerde muziek die raakt aan jazz, funk, pop en klassiek. In zijn prijzenkast staan onder meer een Thelonious Monk Composers Award, een Edison en een Gouden Kalf.


Jong aanstormend talent. Ze leerden elkaar kennen bij het Ricciotti Ensemble en vernoemden hun strijkkwartet naar Willem Marinus Dudok, bekend Nederlandse architect en groot muziekliefhebber die zich meer liet inspireren door componisten dan door bouwkunstenaars.

advertentie