VPRO Vrije Geluiden

Jazz for Syria, Noé Inui & Vassilis Varvaresos, Edmar Castaneda

VPRO Vrije Geluiden

Jazz for Syria, Noé Inui & Vassilis Varvaresos, Edmar Castaneda

Op woensdag 30 april, de internationale Jazzdag van Unesco , vindt Jazz for Syria plaats. Een evenement dat aandacht en steun vraagt voor Syrische vluchtelingen. Er vinden gelijktijdig 3 concerten plaats in Beiroet (Libanon), Amman (Jordanië) en Den Haag. De concerten worden met elkaar verbonden via live internet verbindingen en zullen overal ter wereld te volgen zijn via een live stream. Bij ons te gast zijn het Rembrandt Frerichs trio met als gast violist Oene van Geel, bassist Tony Overwater geeft uitleg over het project.

De Zuid-Amerikaanse folkharp wordt een spectaculair jazzinstrument in de handen van de Colombiaanse Edmar Castaneda. Zijn stijl is uniek doordat hij in zijn spel latin-jazz en traditionele Colombiaanse muziek vermengt. Edmar Castaneda is bekend om zijn spectaculaire optredens. Sinds hij in 1994 naar Amerika verhuisde, is Castaneda wereldwijd een begrip in de jazzwereld.

De Grieks/Japans topviolist Noé Inui (1985) vormt met pianist Vassilis Varvaresos een onweerstaanbaar duo. Vanaf hun eerste gezamenlijke optreden was het duidelijk dat het niet bij die ene keer zou blijven. Zozeer voelen zij elkaar aan, zo zijn zij één tijdens hun concerten. Het duo zal ook komend seizoen regelmatig in Nederland te horen en te zien zijn.
Presentatie: Melchior Huurdeman

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Edmar Castaneda Trio

vanaf 00:00:14

Edmar Castaneda - harp, Marshall Gilkes - trombone, Rodrigo Villalon - drums Het Edmar Castaneda Trio speelt Cuatro de Colores, gecomponeerd door Edmar Castaneda

Rembrandt Frerichs Trio feat. Oene van Geel

vanaf 00:06:20

Rembrandt Frerichs - piano, Tony Overwater - contrabass, Vinsent Planjer, drums, Oene van Geel - altviool Het Rembrandt Frerichs Trio & Oene van Geel spelen een compositie van Rembrandt Frerichs, Hedashr Op woensdag 30 april, de internationale Jazzdag van Unesco , vindt Jazz for Syria plaats. Een evenement dat aandacht en steun vraagt voor Syrische vluchtelingen. Er vinden gelijktijdig 3 concerten plaats in Beiroet (Libanon), Amman (Jordanië) en Den Haag. De concerten worden met elkaar verbonden via live internet verbindingen en zullen overal ter wereld te volgen zijn via een live stream.

Noé Inui & Vassilis Varvaresos - Zapateado

vanaf 00:12:53

Noé Inui & Vassilis Varvaresos spelen Zapateado, gecomponeerd door Pablo de Saresate De Grieks/Japans topviolist Noé Inui (1985) vormt met pianist Vassilis Varvaresos een onweerstaanbaar duo. Vanaf hun eerste gezamenlijke optreden was het duidelijk dat het niet bij die ene keer zou blijven. Zozeer voelen zij elkaar aan, zo zijn zij één tijdens hun concerten. Het duo zal ook komend seizoen regelmatig in Nederland te horen en te zien zijn.

Noé Inui & Vassilis Varvaresos

vanaf 00:16:19

Noé Inui & Vassilis Varvaresos in gesprek met Melchior De Grieks/Japans topviolist Noé Inui (1985) vormt met pianist Vassilis Varvaresos een onweerstaanbaar duo. Vanaf hun eerste gezamenlijke optreden was het duidelijk dat het niet bij die ene keer zou blijven. Zozeer voelen zij elkaar aan, zo zijn zij één tijdens hun concerten. Het duo zal ook komend seizoen regelmatig in Nederland te horen en te zien zijn.

Noé Inui & Vassilis Varvaresos - Richard Strauss

vanaf 00:23:30

Noé Inui & Vassilis Varvaresos spelen uit Vioolsonate Opus 18, deel 3: andante allegro, gecomponeerd door Richard Strauss. De Grieks/Japans topviolist Noé Inui (1985) vormt met pianist Vassilis Varvaresos een onweerstaanbaar duo. Vanaf hun eerste gezamenlijke optreden was het duidelijk dat het niet bij die ene keer zou blijven. Zozeer voelen zij elkaar aan, zo zijn zij één tijdens hun concerten. Het duo zal ook komend seizoen regelmatig in Nederland te horen en te zien zijn.

Edmar Castaneda Trio

vanaf 00:33:04

Edmar Castaneda - harp, Marshall Gilkes - trombone, Rodrigo Villalon - drums Het Edmar Castaneda Trio speelt Entre Cuerdas, gecomponeerd door Edmar Castaneda

Edmar Castaneda

vanaf 00:38:07

Gesprek tussen Melchior Huurdeman en harpist Edmar Castanda. De Zuid-Amerikaanse folkharp wordt een spectaculair jazzinstrument in de handen van de Colombiaanse Edmar Castaneda. Zijn stijl is uniek doordat hij in zijn spel latin-jazz en traditionele Colombiaanse muziek vermengt. Edmar Castaneda is bekend om zijn spectaculaire optredens. Sinds hij in 1994 naar Amerika verhuisde, is Castaneda wereldwijd een begrip in de jazzwereld.

Edmar Castaneda - solo

vanaf 00:43:39

Edmar Castaneda met een eerbetoon aan zijn Jesus de Nazareth De Zuid-Amerikaanse folkharp wordt een spectaculair jazzinstrument in de handen van de Colombiaanse Edmar Castaneda. Zijn stijl is uniek doordat hij in zijn spel latin-jazz en traditionele Colombiaanse muziek vermengt. Edmar Castaneda is bekend om zijn spectaculaire optredens. Sinds hij in 1994 naar Amerika verhuisde, is Castaneda wereldwijd een begrip in de jazzwereld.

advertentie