VPRO Vrije Geluiden

Vincent van Amsterdam, Vera Beths, Bimhuis 40

VPRO Vrije Geluiden

Vincent van Amsterdam, Vera Beths, Bimhuis 40

Vincent van Amsterdam (1989) is in 2012 Cum Laude afgestudeerd aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Vincent is een groot promotor van het klassiek accordeon/bayan. ''Het zelf ervaren van de kracht van de muziek, maar die ook over weten te brengen op het publiek is heel belangrijk". In mei van dit jaar won hij de 11e editie van het Nederlands Conservatorium Concours. De jury prees Vincent om zijn muzikale spel en zijn feilloze techniek.

Violist en vioolpedagoog Vera Beths komt 2 van haar getalenteerde leerlingen voorstellen. Shin Sihan (1994) was bijna 6 jaar toen hij zijn eerste vioolles kreeg. Na anderhalf jaar kwam hij onder de hoede van Coosje Wijzenbeek en momenteel studeert hij bij Vera Beths aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Noa Wildschut (2001) volgt vanaf haar 4e vioollessen bij Coosje Wijzenbeek. Sinds september 2013 studeert ze bij Vera Beths en vanaf 2014 maakt Noa deel uit van het strijkensemble dat door de wereldbekende Anne-Sopie Mutter wordt gedirigeerd.

Het Amsterdamse jazzpodium Bimhuis bestaat 40 jaar en viert dat tussen 1-5 oktober met een reeks concerten. In onze uitzending blikken we terug op 40 jaar Bimhuis, en zijn mede-oprichters Willem van Manen en Hans Dulfer te gast. Dulfer speelt met zijn nieuwe band twee nummers. Presentatie: Melchior Huurdeman

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Vincent van Amsterdam

vanaf 00:00:45

Accordeonist Vincent van Amsterdam speelt Anatoly Kusyakov. Images of the Passing Time: deel 4 Valse Caprice en deel 12 Procession.

Vincent van Amsterdam

vanaf 00:07:50

Accordeonist Vincent van Amsterdam speelt Sofia Gubaidulina, De Profundis

Leraar Leerling

vanaf 00:13:47

Violist en vioolpedagoog Vera Beths komt 2 van haar getalenteerde leerlingen voorstellen. Aan Melchior vertelt ze hoe haar relatie is met haar leerlingen. Shin Sihan (1994) was bijna 6 jaar toen hij zijn eerste vioolles kreeg. Na anderhalf jaar kwam hij onder de hoede van Coosje Wijzenbeek en momenteel studeert hij bij Vera Beths aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Noa Wildschut (2001) volgt vanaf haar 4e vioollessen bij Coosje Wijzenbeek. Sinds september 2013 studeert ze bij Vera Beths en vanaf 2014 maakt Noa deel uit van het strijkensemble dat door de wereldbekende Anne-Sopie Mutter wordt gedirigeerd.

Noa Wildschut & Shin Sihan

vanaf 00:22:01

Noa Wildschut, Shin Sihan en Daniel Kramer spelen Navarra, gecomponeerd door Pablo de Saresate. Noa en Shin zijn leerlingen van Vera Beths. Shin Sihan (1994) was bijna 6 jaar toen hij zijn eerste vioolles kreeg. Na anderhalf jaar kwam hij onder de hoede van Coosje Wijzenbeek en momenteel studeert hij bij Vera Beths aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Noa Wildschut (2001) volgt vanaf haar 4e vioollessen bij Coosje Wijzenbeek. Sinds september 2013 studeert ze bij Vera Beths en vanaf 2014 maakt Noa deel uit van het strijkensemble dat door de wereldbekende Anne-Sopie Mutter wordt gedirigeerd.

Hans Dulfer Quintet

vanaf 00:29:00

Het Hans Dulfer Quintet speelt Dig! Een compositie van Hans Dulfer.

Interview 40 jaar Bimhuis

vanaf 00:32:25

Melchior Huurdeman, Willem van Manen en Hans Dulfer bespreken de oprichting van het Bimhuis. Het Amsterdamse jazzpodium Bimhuis bestaat 40 jaar en viert dat tussen 1-5 oktober met een reeks concerten. In onze uitzending blikken we terug op 40 jaar Bimhuis, en zijn mede-oprichters Willem van Manen en Hans Dulfer te gast.

Hans Dulfer Quintet

vanaf 00:43:32

Het Hans Dulfer Quintet speelt Terror madness Een compositie van Hans Dulfer. Hans Dulfer Quintet: Hans Dulfer - tenor saxofoon, Eric Barkman - bas, Jerome Hol - gitaar, Joris Feijertag - drums, Crimson Flo Do - dans/ DJ Het Amsterdamse jazzpodium Bimhuis bestaat 40 jaar en viert dat tussen 1-5 oktober met een reeks concerten. In onze uitzending blikken we terug op 40 jaar Bimhuis, en zijn mede-oprichters Willem van Manen en Hans Dulfer te gast. Dulfer speelt met zijn nieuwe band twee nummers.

advertentie