VPRO Vrije Geluiden

Gwendolyn Masin, Damir Imamovic, Belem - Didier Laloy & Kathy Adam

VPRO Vrije Geluiden

Gwendolyn Masin, Damir Imamovic, Belem - Didier Laloy & Kathy Adam

Te gast zijn het Duo Belem, violiste Gwendolyn Masin en Damir Imamovic. Het Duo Belem, bestaande uit Didier Laloy en Kathy Adam kennen elkaar al jaren en hebben veel samen op het podium gestaan. Ze vormen een atypisch duo met diatonische accordeon en cello. Hun muziekstukken zijn korte verhalen waarin gekke elegante ritmes elkaar kruisen. Violiste Gwendolyn Masin is behalve soliste ook mede-auteur van 'The Magic of the Violin', een speels leerboek voor violisten. Ze geeft concerten, geeft les en masterclasses in Europa en Noord-Amerika. Bij Vrije Geluiden speelt ze met leerlingen muziek van haar CD 'Origin'. De Sevdah is een soort smartlap van de Balkan. Damir Imamovic erfde zijn talent voor de sevdah van zijn grootvader, een legendarisch zanger op de Balkan. De Bosniër speelt solo op zijn unieke, voor hem gebouwde tamburu; een snaarinstrument gebaseerd op een gitaar en een traditionele Bosnische saz.

speellijst:
Duo Belem: Kathy Adam & Didier Laloy

Belem (componisten: Didier Laloy, Kathy Adam)
Marche de Lou (componist: Didier Laloy, Kathy Adam)

Gwendolyn Masin & Ensemble
Gwendolyn Masin – viool, Dorottya Ilosfai - viool, Priyanka Ravanelli - viool, Léa Valentin - altviool, Martin Moriarty - altviool, Patrick Moriarty - cello, Louis van der Mespel - contra bas

uit: La vida breve – Danse espagnole (componist: Manuel de Falla)
uit: Baal Shem – Nigun (componist: Ernest Bloch)

Meer over Gwendoly Masin en concerten

Videofragment:
Amsterdams Kamerorkest o.l.v. Marinus Voorberg met Herman Krebbers & Theo Olof
uit: Dubbelconcert voor viool en orkest in d BWV 1043 (componist: J.S. Bach)
NCRV 1970

Damir Imamović

Lijepa Zejno
Sarajevo

Damir Imamović componeerde beide stukken zelf op zijn unieke, voor hem gebouwde tamburu; een snaarinstrument gebaseerd op een gitaar en een traditionele Bosnische saz.