VPRO Vrije Geluiden

Dorantes + Taksim Trio, Graindelavoix

VPRO Vrije Geluiden

Dorantes + Taksim Trio, Graindelavoix

Een samenwerking tussen Dorantes en het Taksim Trio onder de gezamelijke naam Mediterranean Gypsies en het multidisciplinaire gezelschap Graindelavoix, onder leiding van antropoloog en etnomusicoloog Björn Schmelzer. Vanuit TivoliVredenburg in Utrecht, gepresenteerd door Giovanca.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Graindelavoix

vanaf 00:00:48

Uit Antwerpen komt het multidisciplinaire gezelschap Graindelavoix onder leiding van antropoloog en etnomusicoloog Björn Schmelzer. De zangers van Graindelavoix komen uit verschillende tradities - verschillen die je kunt horen, die niet worden weggepolijst maar juist benut worden voor een rijkere samenklank van verschillende stemmen. Graindelavoix werkt ook regelmatig mee aan multimediale projecten, films, theatervoorstellingen en klankinstallaties. Hun nieuwste CD Portrait of the Artist as a Starved Dog is gewijd aan het werk van de oorspronkelijk Vlaamse componist Cipriano de Rore.

Dorantes

vanaf 00:16:55

Dorantes is het eigen trio van pianist David Peña Dorantes. In deze aflevering van Vrije Geluiden speelt pianist David Peña Dorantes met Javier Ruibal (percussie).

Taksim Trio

vanaf 00:30:48

De samenwerking tussen Dorantes en het Taksim Trio, startte tijdens de legendarische Flamenco Biënnale van Sevilla. Dorantes is het eigen trio van pianist David Peña Dorantes. Onder de gezamelijke naam Mediterranean Gypsies vonden de musici de eigenzinnige piano-flamenco van Dorantes hun gemeenschappelijke Roma-wortels in de Turkse tradities van het Taksim Trio. Kanun, bağlama en klarinet zorgen voor de herkenbare klank die we direct associëren met het Midden-Oosten. Met naast pianist David Peña Dorantes: Javier Ruibal (percussie) en het Taksim Trio: Aytaç Doğan (kanun), İsmail Tunçbilek (elektrische bağlama), Hüsnü Şendirici (klarinet).

advertentie