VPRO Vrije Geluiden

Philippe Lemm Trio, Tcha Limberger, Marcel Worms

VPRO Vrije Geluiden

Philippe Lemm Trio, Tcha Limberger, Marcel Worms

Giovanca ontvangt multi-instrumentalist Tcha Limberger, het trio van drummer Philippe Lemm en duo Asdis Valdimarsdóttir en Marcel Worms. De blinde multi-instrumentalist Tcha Limberger heeft een eclectische smaak en beheerst vele folkloristische stijlen. Hij is te gast met het trio Limberger - Clement - Csikos. De jonge Nederlandse drummer Philippe Lemm woont en werkt al jaren in New York. Hij vormt samen met de Amerikaanse pianist Angelo Di Loreto en bassist Jeff Koch het Philippe Lemm Trio. Altvioliste Asdis Valdimarsdóttir en pianist Marcel Worms maakten een cd met muziek van componisten die allen met vervolging, onderdrukking en artistieke beperkingen te maken kregen tijdens hun leven.

Fragmenten

Klik hier voor alle fragmenten van deze uitzending

Tcha Limberger

vanaf 00:00:35

Net zoals zijn Nederlandse neven van de familie Rosenberg is de blinde multi-instrumentalist Tcha Limberger uit België grootgebracht met de muziek van de Manouche-jazzstijl van de legendarische gypsy-gitarist Django Reinhardt. Naast het componeren, lesgeven en studeren, speelt Tcha in allerlei projecten bij Vrije Geluiden speelt hij met het trio Limberger – Clement – Csikos.

Philippe Lemm

vanaf 00:18:18

Philippe Lemm is een jonge drummer, geboren in 1985 in Nederland, maar al jaren wonend en werkend in New York. In september verscheen ‘City Birds’, het tweede album van zijn Philippe Lemm Trio, met daarin verder de Amerikaanse pianist Angelo Di Loreto en bassist Jeff Koch. De drie musici ontmoetten elkaar tijdens hun Masteropleiding aan de Manhattan School of Music in 2011.

Sekou Kouyate

vanaf 00:33:52

Zanger en koraspeler Sekou Kouyate komt uit Guinea en groeide op in een zeer muzikale familie. Hij mengt traditionele en moderne muziek en wordt de 'Jimi Hendrix van de kora' genoemd. Hier bij Molen De Ster liet hij z'n effectpedalen in de koffer voor een unplugged sessie.

Asdis Valdimarsdóttir & Marcel Worms

vanaf 00:36:22

De nieuwe cd van altvioliste Ásdís Valdimarsdóttir​​​​​​​ en pianist Marcel Worms bevat muziek van componisten die allen met vervolging, onderdrukking en artistieke beperkingen te maken kregen tijdens hun leven. Zoals componist Dick Kattenburg (1919-1944), die werd opgepakt en vermoord in Auschwitz. Of de Pools-Russische Joodse componist Mieczyslaw Weinberg (1919-1996), die in 1939 vluchtte van Polen naar Rusland, of componist Max Vredenburg (1904-1976), die ontvluchtte de Nazi’s in 1941; hij kwam in Indonesië terecht en belandde daar in een kamp. Na zijn vrijlating belandde hij in Amsterdam, werd vooral schrijver over muziek en recensent.

advertentie