Jaarlijks rijkt de JOVD, de onafhankelijke liberale jongerenorganisatie van de VVD, de titel Liberaal van het Jaar uit aan iemand die zich verdienstelijk heeft ingespannen voor het uitdragen van liberale waarden.

Den Haag, 9 januari 2016  – De JOVD, de jongerenorganisatie van de VVD, heeft Arjen Lubach uitgeroepen tot Liberaal van het Jaar 2015. De cabaretier en televisiepresentator ontvangt deze prijs vanwege zijn rol in het programma Zondag met Lubach als waakhond voor de burger tegen de overheid. Ook roemt de JOVD zijn pleidooien voor het belang van privacy en de legalisering van softdrugs.

JOVD-voorzitter Matthijs van de Burgwal: “Arjen Lubach weet politieke discussies dichter bij jongeren te brengen en stelt zich vaak op als waakhond voor de burger tegen een te nieuwsgierige overheid. Daarnaast zwengelt hij vanuit een liberale invalshoek discussies aan over diverse onderwerpen, zoals de scheiding tussen kerk en staat. Ook stak Lubach zijn nek uit wanneer de overheid zich als onbetrouwbare partner opstelde."

De kersverse Liberaal van het Jaar is zeer vereerd. Lubach: “Ik ben vereerd. Eindelijk een reden om het portret van John Locke weer boven mijn schrijftafel op te hangen."

De Liberaal van het Jaar is een prijs die jaarlijks door de JOVD wordt uitgereikt aan een persoon die zich heeft ingezet voor belangrijke liberale kernwaarden. Eerdere winnaars waren onder meer Hans Teeuwen, Alexander Pechtold en Neelie Kroes. Vorig jaar ging de prijs naar de Amsterdamse Mein Kampf-verkoper Michiel van Eyck.