Op 22 januari start het nieuwe seizoen van Zondag met Lubach, het satirische VPRO-programma, waarin Arjen Lubach zeven dagen nieuws remixt in dertig minuten. Voor het eerst in het bestaan van Zondag met Lubach kunnen de makers verslag doen van de Tweede Kamerverkiezingen.

“Uit peilingen op de redactie blijkt dat 90% er weer zin in heeft. Tien procent is inmiddels ontslagen. Nu heeft nog maar 80% er zin in”, aldus Arjen Lubach.

Hij kijkt ernaar uit om de periode in aanloop van de verkiezingen op de voet te volgen en te fileren. “Er is veel aan de hand in de politieke wereld. Die chaos is een zegen voor satirici. Ik sluit niet uit dat wij dit voorjaar het meest duidelijke verkiezingsprogramma gaan maken”.

Arjen Lubach ontving begin januari de zilveren play button voor het behalen van 100.000 YouTube abonnees op het Zondag met Lubach kanaal

Zondag met Lubach begon in het najaar van 2014 en wist zowel op televisie als online een steeds groter publiek te bereiken. Zo verwelkomde het ZML-YouTube kanaal rond de jaarwisseling de 100.000ste abonnee.

Het nieuwe seizoen van Zondag met Lubach start zondag 22 januari om 21.20 uur op NPO 3. Kijk voor losse fragmenten op youtube.com/vprozondagmetlubach.