Femke van der Laan ontvangt een inspirerende gast uit de kunst, cultuur of actualiteit, die vertelt over werk & leven. Nooit Meer Slapen is hét nachtelijke cultuurprogramma van de VPRO. In de nacht voer je nu eenmaal de beste gesprekken.

Abonneer je nu op de podcast of luister live op NPO Radio 1, iedere werkdag om middernacht. Op vrijdag presenteert Lotje IJzermans.

Maandag 27 mei: Lotte Kok

Lotte Kok is schrijver. Ze won als spokenwordartiest in 2014 de Kunstbende Taal en ze werd door Hebban uitgeroepen tot een van de grote talenten van haar generatie. Haar verhalen verschenen in verschillende tijdschriften en ze schreef eerder de romans ‘Skydancer’ en 'Hine'. In haar nieuwe roman 'Wat liefde kan doen' laat ze met oog voor sociale patronen en dynamieken zien hoe psychisch geweld een relatie kan binnensluipen en alles in zijn greep houdt.

Femke van der Laan gaat met Lotte Kok in gesprek.

Dinsdag 28 mei: Michiel Vos

Michiel Vos is journalist en Amerika-correspondent. Hij was correspondent voor onder andere VRT, EenVandaag en Goedemorgen Nederland en schuift regelmatig aan bij talkshows en actualiteitenprogramma's. Hij maakte docuseries zoals ‘Beau & Michiel in Amerika’ en schreef eerder het boek ‘The 500 Hidden Secrets of New York.’ In zijn nieuwe boek ‘Vos in de VS’ neemt Vos ons mee door zijn leven, en de moderne Amerikaanse samenleving en politiek.

Femke van der Laan gaat met Michiel Vos in gesprek.

Woensdag 29 mei: Alex Roeka

Alex Roeka (Alexander van Maurik) is zanger en tekstdichter. Hij werkte als schipper en psycholoog voordat hij op veertigjarige leeftijd debuteerde als zanger. Hij bracht albums uit als 'Zee van Onrust' en 'Nieuwe Dromen'. Er verschenen bundelingen van zijn liedteksten en gedichten, en hij won de Annie M.G. Schmidt-prijs, een Poelifinario en meerdere Edisons. In zijn muziekvoorstelling ‘Nachtcafé’ dompelt hij het publiek onder in zijn liedjes en poëzie, die raken aan alle aspecten van het menselijk leven.

Femke van der Laan gaat met Alex Roeka in gesprek.

Donderdag 30 mei: Astrid Lampe

Astrid Lampe is dichter en schrijver. Ze publiceerde meerdere dichtbundels waaronder 'Park Slope', 'Zusterstad' en 'Rib' en werkt als docent aan Rietveld Academie, afdeling Beeld en Taal. Ze won de Ida Gerhardt Poëzieprijs en de Schrijversprijs der Brabantse Letteren, en recent de prestigieuze P.C. Hooft-prijs voor haar oeuvre. In haar nieuwe dichtbundel ‘Zachte landing op leeuwenpootjes’ verkent Astrid Lampe de verstrengeling van het verleden met het heden.

Femke van der Laan gaat met Astrid Lampe in gesprek.

Vrijdag 31 mei: Otto de Kat

Otto de Kat (Jan Geurt Gaarlandt) is theoloog, journalist en schrijver. Hij werkte als literair criticus, maakte literaire radiodocumentaires en richtte in 1986 Uitgeverij Balans op. Hij schreef de dichtbundel ‘Het ironisch handvest’ en meerdere romans, waaronder ‘Het uur van de olifant.’ In zijn nieuwe boek ‘Autobiografie van een flat’ duikt hij onder in de microkosmos van zijn gezin. De Kat schetst het verleden op een manier dat er iets lichts uit ontstaat, iets zachts, iets wat te maken heeft met geluk.

Lotje IJzermans gaat met Otto de Kat in gesprek.

meer over Nooit Meer Slapen

Nooit Meer Slapen is elke werkdag van middernacht tot 01.00 uur te beluisteren op NPO Radio 1. Na uitzending zijn de afleveringen te vinden in jouw favoriete podcastapp. De presentatie is in handen van Femke van der Laan (maandag t/m donderdag) en Lotje IJzermans (vrijdag).