Brommer op zee is het boekenprogramma van de VPRO. Ruth Joos en Wilfried de Jong interviewen wekelijks schrijvers en dichters over hun werk.

Brommer op zee is het boekenprogramma van de VPRO. Elke zondagavond op TV te zien om 19.25 uur op NPO 2 bij de VPRO. Daarbij heeft het programma een eigen boekenclub waarin je elke maand een ander boek kan lezen samen met de schrijver zelf in de Brommer op zee-app. In oktober is dat Kinderen van het Ruige Land van Auke Hulst. En op de sociale kanalen van Brommer op zee vind je elke dag lees- kijk- en luistertips.

boekentips

uit de TV-uitzending van 2 oktober

volg Brommer op zee op social media

lees en praat mee in de boekenclub

De boekenclub van Brommer op zee behandelt iedere maand een nieuw boek. Een Nederlandse of Vlaamse auteur begeleidt de lezers door middel van notities door het eigen boek heen. Deze maand: Kinderen van het Ruige Land van Auke Hulst.

Het boek speelt zich af ergens op het noordelijke platteland in Groningen, in een gebied dat het Ruige Land wordt genoemd. Hier groeit een viertal kinderen op. Hun vader is overleden, hun moeder is een levenslustige vrouw die wegloopt voor verantwoordelijkheden. Kunnen de kinderen ontkomen aan de groeiende problemen, of is hun lot al bepaald?

Lees hier meer over het boek en de schrijver.

 

Lees nu gratis mee via onze Brommer op zee-app. In de app vind je het boek samen met de exclusieve notities van de schrijver zelf en opmerkingen van medelezers. Download 'm via de app- of playstore.

nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Elke week ontvang je dan een mail met informatie over de uitzendingen, nieuwe boekentips, boekenclubnieuws en meer.

bezoek ook de VPRO Boekengids

Zit je verlegen om een goede boekentip, zoek je nog meer interviews met schrijvers of heb je eerder behoefte aan een hele leeslijst? De VPRO Boekengids leidt je door de wondere wereld van letters, proza en papier.

Ga naar VPRO Boekengids.