Aan de hand van de meest uiteenlopende culturele iconen, van Beethoven tot Pussy Riot, van James Joyce tot de minirok, en van Dracula tot Lego, ontrafelt schrijver Dimitri Verhulst in Made in Europe de Europese identiteit.

De serie werd voor het eerst in 2017 uitgezonden en in 2019 herhaald. De afleveringen zijn niet meer beschikbaar. Op deze site vind je nog wel een hoop extra's. Lees de longreads, bekijk fragmenten of luister naar de gedichten van Dimitri. 

interviews met cultuuriconen met uit de VPRO Gids

over dit programma

Made in Europe is een documentaireserie gebaseerd op het gelijknamige boek van Pieter Steinz over de kunst en cultuur die ons continent bindt. De serie neemt de kijker mee op een rondreis door Europa langs de belangrijkste halteplaatsen van de Europese cultuur.  Lees verder →

De VPRO maakt de serie in samenwerking met de VRT / Canvas. Het Vlaams-Nederlands Huis deBuren organiseerde naar aanleiding van elke aflevering een evenement. Van een avond over de vrouw en haar garderobe tot een socratische gespreksavond en een erotische verhalenwedstrijd.