In deze documentaire onderzoekt Lize Korpershoek (34) waarom haar zin in seks binnen haar relaties altijd verdwijnt na de eerste verliefdheid. Is liefde houdbaar zonder seks? En waarom vinden we seks zo belangrijk?

ook te zien op de NPO 3-YouTube

klik hier voor de YouTube-pagina van NPO 3

over mijn seks is stuk

Via een persoonlijke zoektocht verkent Lize de vrouwelijke seksualiteit, wat de oorsprong is van haar probleem, of het überhaupt een probleem is en of haar seks weer ‘heel’ te maken is.

Lize Korpershoek: 'Door in gesprek te gaan met andere vrouwen kwam ik erachter dat ik niet de enige ben met weinig zin in seks. In plaats van me nog langer bij dit gegeven neer te leggen ben ik een onderzoek gestart. In deze persoonlijke documentaire stel ik mij zo open, eerlijk en kwetsbaar mogelijk op. Het probleem ligt aan de oppervlakte, namelijk: geen zin in seks. De wortel van het probleem is veel minder zichtbaar en daarvoor heb ik dan ook heel diep moeten graven. Het zou geweldig zijn als vrouwen zich met deze documentaire gehoord en gesteund voelen en wellicht hun eigen zoektocht in gang zetten.’

mijn seks is stuk bij DWDD

Op 3 december zat Lize aan tafel bij Matthijs van Nieuwekerk om te praten over de documentaire bij De Wereld Draait Door. Uitzending gemist?
Kijk 'm hier terug.

mijn seks is stuk is een productie van NPO 3LAB.
3LAB is de plek voor talent en vernieuwing binnen NPO 3. Op dit platform
worden regelmatig nieuwe series en documentaires geplaatst, gemaakt door
talentvolle programmamakers.

Voor deze documentaire maakte Lize zelf mooie animaties die je verspreid over de film tegenkomt

de makers

over Lize Korpershoek

Lize Korpershoek maakt en presenteert video’s voor uiteenlopende partijen, maar ook voor haar eigen social media (o.a. poezensoap 'De Samensmelting' en 'Adviezen van Lize').

Als uitgangspunt van haar werk gebruikt ze regelmatig zichzelf, de dingen waar ze tegenaan loopt en de mensen om haar heen. Daarnaast is ze illustrator en werd ze in 2019 door The Best Social Awards uitgeroepen tot Beste Instagrammer.

over Willem Timmers

Willem Timmers (34) is documentairemaker die zowel regisseert, draait als monteert. Zijn films gaan veelal over thema's als identiteit, seksualiteit en diversiteit. 

Voor VPRO maakte hij eerder de documentaire Acting Straight over toxische masculiniteit binnen de homogemeenschap, én de korte hybride film Jordy in Transitland over transgender Jody. Ook was hij één van de gezichten van de VPRO-reisserie De Westerlingen, waarin hij de groeiende weerstand over Europa onderzocht onder Syrische vluchtelingen.

Momenteel werkt hij aan een nieuwe VPRO-serie over de nieuwe generatie Chinese Nederlanders samen met schrijver en journalist Pete Wu.

mijn seks is stuk in de media

meer over seks & seksualiteit