Tijdens de Maand van de Geschiedenis reist OVT door Nederland. Deze week het startschot vanuit het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, met onder meer iemand die in 1944 3 maanden in het museum woonde.

Verder in OVT: 'trickle down economics' van Liz Truss, het Maand van de Geschiedenis-essay van Beatrice de Graaf, Wim Berkelaar over een Libris Geschiedenis Prijs-nominatie, misbruik van de geschiedenis met Ivo van de Wijdeven, film Beste meneer Bouterse met Ananta Khemradj, stem van het Polygoon-journaal Philip Bloemendal en livemuziek van Camerata Trajectina.

terugluisteren

OVT gemist?

Hier vindt u alle afleveringen van het VPRO-radioprogramma OVT. Luister items terug via het fragmentenoverzicht, met daaronder pagina's voor de verschillende rubrieken: columns, boeken, Het Spoor Terug, of een van onze zomerseries.

over

de onvoltooid verleden tijd

OVT is een programma op NPO Radio 1. Het geeft historische achtergronden bij het nieuws, columns en documentaires over de geschiedenis. Beluister ons iedere zondag tussen 10:00 en 12:00 op NPO Radio 1 of als podcast.
Lees verder →