En: Jonathan Holslag, Hennie Verbeek, Ferry Mingelen

Deze week in Buitenhof

Rob Jetten

In Buitenhof: D66-fractieleider Rob Jetten. Hij is net terug van de VN-klimaatconferentie in Katowice. Klimaat is voor D66 een belangrijk thema: de partij wil dat Rutte-III een grote sprong voorwaarts maakt. Op 21 december moet er in Nederland een klimaatakkoord liggen. Wat zijn de kosten van zo’n akkoord en hoe kan het kabinet mensen met lagere inkomens ontzien, zoals regeringspartij CU deze week bepleitte?
Ook reageert Jetten op het rapport van de commissie-Remkes over vernieuwingen van het staatsbestel.

Vrede en oorlog

Jonathan Holslag schreef het boek Vrede en Oorlog, een wereldgeschiedenis. Het omvangrijke werk verschijnt in maar liefst zeventien talen. Is oorlog nog wel te vermijden? Waar en wanneer gaat het mis? Aan de hand van de geschiedenis van wereldrijken komt hij tot een visie op ontwikkelingen in de huidige wereldpolitiek.

Verdachte transacties

De financiële sector is het strijdtoneel tegen georganiseerde misdaad en internationaal terrorisme. De Financial Intelligence Unit (FIU) speelt een cruciale rol in het opsporen en analyseren van verdachte transacties. Hebben we nog grip op internationale criminele netwerken? En welke rol speelt witwasparadijs Nederland? In Buitenhof een gesprek met Hennie Verbeek, hoofd van FIU-Nederland en voorzitter van de Egmont Group, een samenwerkingsverband van FIU's uit 159 verschillende landen.

Column

Ferry Mingelen leest een column over premier Rutte en het klimaatakkoord.

Praat mee

Wilt u meepraten over de uitzending?

Ga samen met duizenden anderen in discussie op onze Facebookpagina.

Of laat uw mening horen op Twitter: @Buitenhoftv en #buitenhof.

Buitenhof terugluisteren

Buitenhof is als podcast gratis terug te luisteren via alle reguliere podcastapps op pc, tablet en smartphone, zoals iTunes, Stitcher en Overcast.

Blijf op de hoogte