de gelaarsde poes

de gelaarsde poes

Een muzikale cocktail van gedaanteverwisselingen, sluwe streken en messcherpe klauwen. Als molenaarszoon Jaap alles kwijtraakt wat hij had, kan hij nog maar op één vriend vertrouwen: zijn gelaarsde Poes. Samen trekken ze door een vreemd land, op zoek naar eten en werk. Door de slimme en onnavolgbare streken van Poes weten de twee in no time het vertrouwen van de koning te winnen en zich een plek aan het hof te verwerven. Maar is alles wel zo mooi als het lijkt? Is de prinses zo lief als ze er uit ziet? Kan een monster ook een muis zijn? En hoeveel levens heeft een kat eigenlijk?

De televisiebewerking van de theatervoorstelling 'De Gelaarsde Poes' is 1 januari 2017 om 19.00 uur te bekijken op NPO Zapp.

Uitzending

Zondag 1 januari om 19.00 uur op NPO Zapp

voorpret

Cast & crew

De Gelaarsde Poes is een parodie op het sprookje De Gelaarsde Kat, in de trant van eerder geprezen theatervoorstellingen van het Ro Theater als Lang en Gelukkig, Snorro, Woef Side Story en De Zere Neus van Bergerac. De tienkoppige cast bestaat uit Maarten Heijmans, Alex Klaasen, Dick van den Toorn, Tom van Kalmthout, Arjan Ederveen, Wart Kamps, Daan Colijn, Keja Klaasje Kwestro, Bart Rijnink en Steyn de Leeuwe.

 

lof

Zoals dat feitelijk bij iedere familievoorstelling van het Ro Theater het geval is, regende het ook voor De Gelaarsde Poes sterren in de media. Trouw gaf de voorstelling maar liefst 5***** sterren. Zowel Telegraaf, Volkskrant als NRC gaven allen 4**** sterren. De Volkskrant schreef ‘Het Ro Theater fikst het weer’ en NRC sprak van ‘hoogst aanstekelijk speelplezier van voortreffelijke vertolkers. Een feest van goede grappen!” De voorstelling won bovendien de Zapp-theaterprijs!

Kijken dus: naar de televisiebewerking van de 'De Gelaarsde Poes' op 1 januari 2017 om 19.00 uur op NPO Zapp.

Afleveringen