Kiloknallers

Kiloknallers

Je hoort het overal in het nieuws: we worden te dik. En iedereen denkt te weten wat we eraan moeten doen. Maar hoe is het nou écht om te zwaar te zijn? Kiloknallers duikt in het leven van vijf kinderen tussen 10 en 12 jaar met obesitas. Lieke, Naomi, Nick, Mathilde en Mohamed laten een jaar lang hun leven zien, inclusief hun worstelingen en overwinningen, hun zoektocht naar de feiten en de fabels en het gevecht tegen de vooroordelen.

Uitzending:
Vanaf 15 januari is Kiloknallers elke zondag om 9.25 uur bij de VPRO op Zapp.

over de serie

Het programma wordt mede mogelijk gemaakt wordt door STINAFO en Stichting Agis Zorginnovatie.

Regisseurs Charlotte Hoogakker en Daan Bol duiken een jaar lang in de levens van deze vijf kinderen. We zien de uitdagingen, de kansen, de valkuilen, en we eindigen hoe we begonnen: met een knal. Op het nieuwjaarsfeest van 2017. Hebben ze hun goede voornemens gehaald?
 

Naomi

De elfjarige Naomi uit Gameren wil meer zelfvertrouwen en ondertussen zoekt ze van alles uit over wat ze nu eigenlijk eet. Ze schrikt enorm als ze ziet hoeveel suiker er in haar vruchtenhagel zit. Het gaat steeds beter en dat ze nu naar de voedselbank gaan is al helemaal fijn, want daarvoor aten ze door geldgebrek niet altijd even gezond.

Lieke

Lieke van tien uit Breda is al vanaf jonge leeftijd bij, voor haar gevoel, honderden diëtisten en dokters geweest en ze is er helemaal klaar mee. Ze wil NOOIT meer diëten, maar blij worden met zichzelf, want zoals Lieke zegt: “je bent mooi zoals je bent.”

 

Mohamed

Mohamed van elf uit Amsterdam is al jaren tevergeefs bezig met afvallen, hij kwam alleen maar aan en werd op een gegeven moment zelf weggestuurd bij het ziekenhuis omdat hij te zwaar werd. Tja, Mo snapt ook niet hoe die dokters hun diploma hebben gehaald. Hij wil vooral weer mee kunnen rennen met zijn vrienden en niet meer gepest worden. In januari begint hij vol goede moed opnieuw bij een diëtist en bij ‘Leff’. Gaat het hem dit keer wel lukken?

Nick

Nick van elf uit Almere probeert via fysiogym en een diëtist af te vallen, maar dat is lang niet gemakkelijk. Zijn ouders zijn vorig jaar gescheiden en in die periode kwam hij veel aan. Nick wil laten zien dat het best zwaar is om zwaarder te zijn.

Mathilde

Mathilde van twaalf woont in Rotterdam en haar moeder zag al toen ze vier jaar was dat haar gewicht een probleem werd. Vanaf haar negende zijn ze met man en macht bezig om Mathilde op een gezond gewicht te krijgen, maar tot nu toe zonder groot succes. En wat ook niet echt mee helpt, is dat haar broer gewoon alles kan eten zonder ook maar een gram aan te komen: hoe kan dat? Mathilde hoopt af te vallen en zo wat lekkerder in haar vel te zitten.

Sneak preview

In dit fragment vertellen Lieke, Mohamed en Nick waarom ze mee doen:

Bekijk hier de trailer van Kiloknallers!

Extra's

Afleveringen