Pieter Hulst en Willem Voogd zijn terug met zes nieuwe afleveringen van de smaakvolle serie 'De Proefkeuken'. Je stopt dagelijks van alles in je mond, maar weet je ook wat er precies in je favoriete snoepjes en snacks zit? Waar is al dat lekkers eigenlijk van gemaakt en kun je dat ook zelf maken?

Hoewel je in je eigen keuken natuurlijk veel gerechten kunt maken, komen de lekkerste dingen toch vaak uit de fabriek; niemand die thuis zijn eigen dropje of kauwgombal maakt. Pieter Hulst en Willem Voogd gaan de uitdaging aan, en doen er zelfs een schepje bovenop.

Zou je ook haaien-vissticks kunnen maken? En kroepoek van insecten? En hoe kom je achter het geheime recept van cola? Lukt het de jongens om juist die lekkernijen die nooit iemand zelf maakt toch eigenhandig in elkaar te sleutelen?

Aflevering 1: Visstick
Aflevering 2: Cola

Aflevering 3: Kroepoek
Aflevering 4: Winegum
Aflevering 5: Poedersoep
Aflevering 6: IJs

 

over de proefkeuken

Pieter trekt het land in om de juiste ingrediënten te verzamelen. En probeert vervolgens samen met Willem het product helemaal zelf te maken, van grondstof tot eindproduct. Zonder ingewikkelde machines en grote fabrieken, maar gewoon in een oude schuur met rondslingerend gereedschap. Om dat voor elkaar te krijgen bedenken ze de gekste experimenten en meest ongewone technieken.

Presentatie:
Pieter Hulst (bekend van 'Pieter in de prehistorie') en Willem Voogd (Mees Kees)

seizoen 1

Een koekje van eigen deeg heb je zo gebakken misschien, maar niemand die thuis zijn eigen dropje of kauwgumbal maakt. In het eerste seizoen gingen Pieter en Willem de uitdaging aan met:

Aflevering 1: knakworst 
Aflevering 2: drop
Aflevering 3: kauwgom
Aflevering 4: chips
Aflevering 5: kaas 
Aflevering 6: chocozoen