Dat gaat ’m niet worden

In de zevendelige VPRO-webserie Dat gaat ’m niet worden (#DGMNW) gaat Hugo Hoes iedere week langs bij de net-niet-kandidaten van de Tweede Kamerverkiezingen.

‘Peilingen zijn palingen,’ zei Mark Rutte maar dat betekent niet dat er geen waarde aan wordt gehecht in politiek Den Haag. De wekelijkse opiniepeilingen van Maurice de Hond en andere waarzeggers worden door pers en politiek nauwlettend in de gaten gehouden. Ook door VPRO Gids-redacteur Hugo Hoes. Tot aan 10 maart bezoekt hij elke week een kandidaat Kamerlid dat op grond van de laatste opiniepeilingen toch niet gekozen lijkt te gaan worden. 

Hoes doet niet aan dooddoeners zoals ‘ach, het zijn maar peilingen’ of ‘het zijn slechts dagkoersen.’ Want wie zijn zinnen op een Kamerzetel heeft gezet en met slechte peilingen te maken krijgt denkt maar één ding: 'dat gaat ’m niet worden!’

Op amusante en informatieve wijze neemt Hoes samen met zijn kandidaat de politieke week door. Wat is er misgegaan? Waardoor kwam dat en wat gaat de kandidaat doen om het tij te keren? 

Je ziet het in Dat gaat ’m niet worden (#DGMNW). Vanaf 27 januari tot en met 10 maart iedere vrijdag om 10.00 op het YouTube-kanaal van de VPRO en op vpro.nl/datgaatmnietworden

Afl. 1: Rens Raemakers

In de eerste aflevering van #DGMNW gaat Hugo Hoes langs bij de 25-jarige Rens Raemakers in het Limburgse Neer. Rens staat voor D66 op nummer 17. Dat gaat 'm niet worden... Of toch wel?

Afl. 2: Lenny Geluk-Poortvliet

Deze week gaat Hugo langs bij de 73-jarige Lenny Geluk-Poortvliet in Zeist. Lenny staat voor het CDA op nummer 20. Dat gaat 'm niet worden... Of toch wel?

Afl.3: Mahir Alkaya

Deze week is het de beurt aan de 28-jarige Amsterdammer Mahir Alkaya. Hij staat voor de SP op nummer 16. Dat gaat 'm niet worden... Of toch wel?

Afl. 4: Don Ceder

Deze week gaat Hugo langs bij het advocatenkantoor van de 27-jarige Don Ceder in Amsterdam. Don staat voor de ChristenUnie op nummer 7. Dat gaat 'm niet worden... of toch wel?

Meer TK2017