Migranten op zoek naar een beter leven – het is van alle tijden en van alle continenten. Amerika, immigratieland bij uitstek, worstelt in het zuiden met Mexicaanse gelukzoekers. Door je eigen harde werk je levenssituatie verbeteren en alles bereiken wat je maar wilt – is dat voor iedereen weggelegd?

zondag, 20.15u, npo2

is amerika ons voorland?

Veel problemen waar Amerika nu mee worstelt, kennen we in Nederland ook; of het nu immigratieproblematiek is of de steeds grotere kloof tussen arm en rijk. Toch zijn er aan beide zijden van de oceaan doeners die niet wachten op overheidsingrijpen, maar zelf positief aan de slag gaan. Per aflevering zoeken we naar parallellen tussen Amerika en Nederland.

over

Amerikanen zagen de afgelopen decennia veel oude zekerheden verdwijnen: de volksvertegenwoordiger bleek niet zozeer zijn kiezers te dienen, een baan was niet langer voor het leven. Voor het eerst zeiden mensen dat hun kinderen het niet beter zouden krijgen dan zijzelf. Toch blijken Amerikanen keer op keer weer veerkracht te tonen. Hoe doen ze dat? Lees verder  →