Hier vind je het complete recept van de saus pesto van zevenblad.

De saus pesto van zevenblad komt uit aflevering 5 van Koken met van Boven, waarin Yvette heerlijke gerechten maakt met bok uit Zoeterwoude. Het recept is voor 1 potje en bereid je in 10 minuten.

ingrediƫnten

  • 3 handenvol vers zevenblad
  • de rasp en sap van 1 citroen
  • 75 hazelnoten, kort geroosterd in een droge koekenpan
  • 2 el parmezaanse kaas
  • 1-2 tenen knoflook
  • zeezout & versgemalen zwarte peper
  • 150 ml olijfolie extra vergine

aan de slag

Was het zevenblad en slinger het droog in de slacentrifuge. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine en maal glad tot een mooie pesto. Ik hou ervan als het niet helemaal tot gladde pap wordt gedraaid. Maar dat is persoonlijk.

Voeg eventueel iets extra olie toe als de pesto volgens u te droog wordt. Breng op smaak met zout en peper.

In een goed afgesloten pot kunt u de pesto ongeveer 2-3 weken in de koelkast bewaren, gebruik steeds een schone lepel, zo blijft hij langer goed.

Pesto van Zevenblad

Aflevering 5: Bok uit Zoeterwoude